Кајакашки клуб „Зорка“ првак државе

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У КАЈАКУ И КНУУ

Државно првенство у кајаку и кануу одржано је прошле недеље у Београду, на Ади Циганлији, уз учешће 24 српска клуба. Свеукупни победник овог такмичења је КК „Зорка“ из Шапца са 530,5 бодова, друго место припало је КК „Таркет“ из Бачке Паланке (438) а треће КК „Војводина“ из Новог Сада (339). У сениорској конкуренцији КК „Зорка“ је, такође, освојио прво место са 189,5 бодова, друго место припало је КК „Таркет“ (171,5) а треће  КК „БСК“ из Београда (164). У конкуренцији јуниора прво место заузели су кајакаши „Војводине“ са 129 бодова други су КК „Зорка“ (127) а трећи КК „Таркет“ (113,5). Шабачки кајакаши однели су убедљиву победу и у конкуренцији кадате са 165.5 бодова друго место припало је КК „Таркет“ (122,5) а трећи су кадети КК „Дунав“ из Бездана (70.5).  У конкуренцији пионира прво место освојило је КК „Дунав“ са 98,5 бодова други је био КРК „Тисин цвет“ из Сенте.

Тијана Арсић на победничком постољу

На Државном првенству у кајаку и кануу, одржаном у Београду, учествовало је и двоје шабачки кануисти који веслају за Кајак кану клуб „Забрежје“. Тијана Арсић освојила је злато и постала државна првакиња у кануу једноклеку на 200 метара а њен тренер, Драган Ковачевић, освојио је три сребрне медаље.

Овогодишње Првенство државе одржано је без великог такмичарског жара како клубова тако и такмичара али и без публике. Видни проблеми и незадовољство клубовова али и такмичара, пре свега лошим, самовољним и нетранспарентним радом селектора Боре Сибинкића и његових „асистената“, могло се осетити на сваком кораку. Било је ово такмичење у којем, стекао се утисак, сви су желели да „одраде посао“ и да што пре оду кућама. А да је то тако најбоље говори и податак да су шабачки кајакаши освојили прво место у сениорској конкуренцији са само једном победом у 20 трка а да су чак у половини трка (10) такмичари овог клуба заузели последње место. Мало жара у овом безвољном такмичењу унели су кануисти којима је ово, додуше, једино такмичење јер се захваљујући селектору Сибинкићу ова дисциплина, са олимпијским сјајем, претворила у рекреацију. Међутим, ако се мало боље анализирају резултати  са овог такмичења видеће се да су кануисти, у сениорској победи „Зорке“ учествовали у 9 од 20 трка и донели значајан број бодова.

И, на крају, неко би у Савезу ипак требао да сноси одговорност за лоше стање у овом спорту створено у последњих неколико година, од како је Сибинкић селектор, како се и кајак, као што је то случај и са кануом, не би потпуно урушио. А на добром је путу.

Exit mobile version