Kada bi iznošenje neistina bila sportska disciplina, Pajić bi bio prvi

LIČNI STAV

Gospodine Pajiću, nelegitimno izabrani gradonačelniče, vidim da ste se jako zainteresovali za moj nedavni nastup na mitingu u Šapcu „Srbija protiv nasilja“. Za razliku od Vaših komentara koje ste izneli u emisiji na televiziji AS, sve što sam govorio je istina. Vaše iznete neistine su proistekle, nadam se, iz neznanja.

Ovom prilikom Vas obaveštavam da je Nastavno stručno veće Odseka za poljoprivredno-poslovene studije i turizam donelo odluku o raspisivanju konkursa za Višeg predavača iz oblasti turizma i reakreditaciji smera turizam. Da li ovo niste znali ili ne uvažavate odluke profesora koji čine Veće odseka? Znate li da smer turizam po staroj akreditaciji traje najkraće do 2025. godine. Da li znate da na drugim smerovima postoji potreba za doktorom nauka iz oblasti turizma? Pitate li se ko će predavati tim studentima naredne školske godine? Ili već imate plan da na finansijsku i stručnu štetu Akademije zaposlite neke od vaših profesora sa lažnim doktoratima i diplomama. Ova odluka Veća potvrđuje potrebe „tržišta rada“ o kojima vidim Vi jako brinete! Da li ste upoznati da predsednica Akademije Svetlana Karić, odluku Veća ne sprovodi u delo iako je to njena zakonska obaveza? Predstavljate se kao gradonačelnik koji brine o pravima svih građana grada Šapca i radu institucija po zakonu, pa pitate li se zašto najviša obrazovna ustanova u gradu grubo krši zakon i oglušava se o odluke Veća odseka.

Vaša rečenica „nismo svi rođeni da predajemo na visokim obrazovnim ustanovama“ je tačna.

Da bi neko bio predavač na Visokoj školi on mora najpre da diplomira, magistrira a zatim doktorira i da ispunjava sve ostale kriterijume predviđene zakonom. Ja sam sve te korake napravio na državnom fakultetu Novosadskog univerziteta.

Savetujem vam da se za naredna gostovanja bolje pripremite. Na primer ,možete pozvati odbornicu SNS-a u lokalnom parlamentu, predsednicu Akademije Svetlanu Karić, da Vam ona sve ovo objasni. Ako Vaši komentari nisu rezultat neznanja, onda se očigledno radi o obračunu sa političkim neistomišljenicima na štetu studenta Akademije i grada Šapca.

PS

Bilo bi lepo da nam kažete gde ste doktorirali i na koju temu, pošto se podaci o Vašoj visokoj stručnosti nigde ne mogu naći.

Dr Goran Stojićević, predsednik Izvršnog odbora Zajedno Šabac

Exit mobile version