Jubilarna deseta konferencija „Marketing u farmaciji“

U hotelu „Sloboda“

Jubilarna deseta konferencija farmaceuta i lekara „Marketing u farmaciji“ održana je u subotu u hotelu „Sloboda“. Stručni skup, koji se treći put zaredom održava u Šapcu, okupio je više od 400 učesnika, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Obraćajući se prisutnima, Zelenović je istakao da je za grad značajno što je domaćin skupa koji okuplja ozbiljan poslovni svet.

-Ovaj skup je prilika da se naprave dobri poslovni dogovori i kontakti. Za nas je važno da podržimo ovu granu privrede, budući da u Šapcu trenutno ima više od 90 apoteka, koje se bore na malom tržištu. Na ovom mestu treba tražiti rešenje i za Apotekarsku ustanovu Šabac i način da pomognemo da svi oni ljudi koji trenutno rade u gradskoj apoteci, nađu posao u nekoj od privatnih, jer je to realnost u celoj zemlji- naveo je on i podsetio da je Grad Šabac učninio sve što je u zakonskim okvirima i njegovoj nadležnosti da pomogne zaposlenima u Apotekarskoj ustanovi Šabac.

Tema konferencije je bila „Podrška zdravstvenog sistema u lečenju stresa“, u okviru koje je održano više panela i akreditovanih seminara.

Direktorka Farmaceutske komore Srbije Svetlana Stojkov istakla je da je profesionalni razvoj farmaceuta jedna od najvažnijih odrednica profesije.

-Upravo iz tog razloga Farmaceutska komora Srbije podržava edukativne susrete i sastanke, pogotovo kad u njima prepozna kvalitet koji postoji u ovoj konferenciji, a koji je pokazala u svim prethodnim godinama. Šabac je treći put domaćin, što pokazuje da je lokalna samouprava zainteresovana da se znanje farmaceutske struke podigne na viši nivo, a to je za nas signal da će se i u nekim svojim budućim koracima Grad pokazati kroz prepoznavanje farmaceutske zdravstvene zaštite kao integralnog dela primarne zdravstvene zaštite, čiji je osnivač, a isto tako farmaceuta kao dela zdravstvenog tima i društvene zajednice- podvukla je Stojkov.

Organizator i domaćin skupa je Apotekarska ustanova „Melissa“, koja posluje u okviru veledrogerija „Lin“ iz Šapca.

D.Dimitrijević

Exit mobile version