JP „Ljubovija“ nabavilo novu mašinu uz podršku evropske unije

JP „Ljubovija“ nabavilo je, uz pomoć Evropske unije, novu kombinovanu mašinu sa kompletnom opremom za operativnu upotrebu (kašika 4 u 1 tzv. krokodilka, kašika od 300 mm, 400 mm, 800 mm, 1.400 mm, hidraulični čekić, mehanička brza spojka) uključujući i raonik za čišćenje snega.

Mašina je kupljena u okviru projekta „Unapređenje javne infrastrukture u podstandardnim seoskim naseljima u Ljuboviji“, koji se sprovodi kroz program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ (EU SHAI). Ukupna vrednost projekta je 312.470 evra i on, pored kupovine kombinovane mašine, podrazumeva i rekonstrukciju opštinskog puta Alin grm – Šarampov i izgradnju mosta na Krupinskoj reci.

– Nabavkom kombinovane mašine sa kompletnom pratećom opremom nastavili smo trend obnove mehanizacije u JP „Ljubovija“ i omogućili daleko efikasnije reagovanje u suočavanju sa izazovima održavanja vodotokova 2. reda i putne infrastrukture u navedenim naseljima, a sve u cilju unapređenja životnih uslova najugroženijih članova lokalne zajednice – rekao je direktor JP „Ljubovija“ Srboslav Jagodić.

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović je istakao da Opština u okviru istog programa sprovodi još jedan projekat, u naselju Uzovnica, koji je sada u završnoj fazi.

– Kao što znate, u pitanju je projekat koji finansira EU i koji podržava stanovanje i aktivnu inkluziju osetljivih grupa u Ljuboviji. Projekat zbog kojeg smo danas ovde, a koji sprovodi projektni tim Opštine Ljubovija i JP „Ljubovija“ neposredno će doprineti poboljšanju uslova života i rada u ruralnim naseljima opštine Ljubovija, pre svega u Crnči i Donjoj Ljuboviđi. Kada su u pitanju druge aktivnosti projekta, potrebno je naglasiti da je za izvođenje radova na rekonstrukciji opštinskog puta Alin Grm-Šarampov izabran izvođač i ugovor je potpisan. Početak radova diktiraće postojeći vremenski uslovi. Kada je u pitanju izgradnja mosta na Krupinskoj reci, u toku je postupak javne nabavke za izvođenje radova – izjavio je Jovanović.

Foto i tekst: Ljubovija.info

 

Exit mobile version