Jovana Arnautović državna prvakinja u powerlifting-u

Na Državnom takmičenju u powerlifting-u održanom 28. novembra u Sportskom centru Rakovica u Beogradu Jovana Arnautović osvojila je prvo mesto u kategoriji do 84kg sub- juniori do 18 godina. Učestvovalo je 80 takmičara, među njima 20 žena. Budući da se u Šapcu niko ne bavi ovim sportom, Jovana je nastupala za klub „Hook“ iz Trstenika, a sa trenerom je komunicirala preko interneta.

-Spremala sam se za Državno prvenstvo u obaranju ruke, pa sam u međuvremenu dobila predlog da se preorijentišem na to. Odlučila sam da se oprobam i pripreme su trajale mesec dana. Jedino zajedničko za ova dva sporta je činjenica da se vežba u teretani- istakla je Jovana i dodala da će nastaviti da se bavi paralelno i jednim i drugim sportom, ali da će prednost dati powerlifting-u.

Podsećamo da je Šapčanka prošle godine osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu u Konstanci u Rumuniji u kategoriji 70kg+ sub-juniori žene do 15 godina. Odluku da se bavi ovim naizgled netipičnim sportom za žene donela je sasvim slučajno, kada se, čuvši za takmičenje srednjih škola u martu te godine, prijavila za učešće i osvojila prvo mesto bez ijednog dana pripreme i treninga.

D.D.

 

 

Exit mobile version