Još dva novozaražena lica koronavirusom u Šapcu

BORBA ZA VLAST VAŽNIJA OD ŽIVOTA GRAĐANA

Juče su, u Šapcu, otkrivena još dva lica zaražena koronavirusom. Radi se, kažu, o navijačima koji su prisustvovali fudbalskom „derbiju“ u Beogradu. Dakle, u protekla dva dana u Šapcu je, po izveštaju Zavoda za javno zdravlje Šabac, otkriveno 5 osoba zaraženih koronavirusom. Što je zabrinjavajuće. Međutim, ono što mora dodatno da zabrine građane Šapca ali i Mačvanskog okruga je to što Zavod za javno zdravlje ne objavljuje informacije koliko se osoba, koje su bile u kontaktu sa obolelim, nalazi u samoizolaciji (karantinu).

Očito da, Vujković M. Branko, vd direktor Zavoda za javno zdravlje, po uputima iz Beograda više vodi računa o izbornoj kampanji svoje stranke nego o zdravlju građana Šapca i poslu za koji je plaćen. To potvrđuju i fotografije na kojima se on fotografiše pored predsednika Aleksandra Vučića. Da pokaže ko je glavni „Baja“ u Šapcu i ko je stvarni kandidat SNS-a za gradonačelnika Šapca.

Nažalost bahatost i vlastoljublje Vujković M. Branka, po svemu sudeći, prete zdravlju građana Šapca a niko nema hrabrosti da to zvanično kaže.

Zato „Podrinske“, u interesu javnosti, pitaju epidemiologe Zavoda za jano zdravlje da otvoreno kažu kakva je situacija sa koronavirusom u Šapcu i da li se preporučiju ili predizimaju, i kakve, mere zaštite građana koji će se, kako se pretpostavlja, u velikom broju u nedelju naći na biralištima. Tim pre što će velika većina tih glasača biti starije osobe kojima je, svojevremeno, Aleksandar Vučić spasao živote i sačuvao ih za ovaj čin. Šabački epidemiolozi moraju da znaju da će oni biti najodgovorniji i da će baš oni snositi sve zakonske konsekvence, ali i prezir svojih sugrađana, ako se, posle izbora, stanje u Šapcu dramatično pogorša. Jer Vujković M. Branko će, ako mu stranka i lakoverni građani ne obezbede da bude gradonačelnik Šapca, pobeći u Beograd i ostaviti na cedilu sve one koji su mu verovali.

Posebno što zgražava šabačku javnost je i činjenica da je šabački Gerontološki centar, od ponedeljka, zbog izbora – jer se, u anketi koje su sprovele negovateljice, velika većina izjasnila da će glasati za SNS, otvoren za posete što može da bude kobno za sve one koji u njemu stanuju.

Takođe, Podrinske“ pitaju i dublera kandidata za gradoinačelnika Šapca, dr Aleksandra Pajića, što on misli o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u gradu s obzirom da on sa koronavirusom ima iskustva. I šta će dr Aleksandar Pajić, kao poverenik SNS-a u Šapcu preduzeti da se zaštiti zdravlje građana s obzirom da Zavod za javno zdravlje i Opštu bolnicu Šabac vode kadrovi Srpske napredne stranke.

A da je situacija, sa koronavirusom, u Srbiji veoma ozbiljna potvrđuju i izveštaji svetskih televizija koje govore da je Kinu zahvatio drugi talas pandemije, ovoga puta u Pekingu, a da je, trenutno, najveće žarište u Evropi upravo u Srbiji i Republici Srpskoj.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version