Jedan novooboleli kontakt prethodno zaraženog

Pod zdravstvenim nadzorom 250 lica

Sa jednim novoobolelim, ukupan broj lica pozitivnih na virus COVID- 19 u gradu dostigao je 67. Sugrađanin je na listi kontakata prethodno zaraženih, a pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 250 lica.

Stanja u Opštoj bolnici je zadovoljavajuće, službe redovno rade. U dva gerontološka centra nema obolelih, niti korisnici imaju tegobe, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare Gradskog štaba za vanredne situacije.
Pojačan je nadzor nad sprovođenjem mera dezinfekcije i higijene u preduzetničkim objektima, uključujući i one koji su danas počeli sa radon odlukom Vlade.
-Posetio sam danas firmu u srpsko- namačkom suvlasništvu M- Inox Construkt koja je uspela tako da organizuje svoj rad i treba da služi na ponos kako funkcionisati u ovakvim uslovima- da se izborimo sa bolešću, a da ljudi nastave da zarađuju. U narednim danima ćemo posredstvom komunikacije sa privrednicima u okviru Privrednog saveta da sagledamo kako da obavljaju svoju delatnost tako da svi budu bezbedni- naveo je komandant Štaba Nebojša Zelenović.

Još uvek nema uslova za javni prevoz
Budući da se najavljuje ponovno otvaranje međugradskog prevoza, gradonačelnik je rekao da će se Gradski štab obratiti Zavodu za javno zdravlje, kako bi dobio uputstva da li i kako gradski autobusi mogu da funkcionišu.

Pojačan nadzor od srede

Načelnik Gradske uprave Milan Vasić rekao je da je većina preduzetnika koja je od danas dobila dozvolu za rad odlučila da sačeka još nedelju dana, kako bi se uskladili sa propisanim merama. Više od 50 preduzetnika je preuzelo dezo barijere, dezinfekciona sredstva i maske.
-Celokupan proces ublažavanja mera moramo ispratiti sa pojačanim nadzorom nad primenom instrukcija kako da se postupa- nošenje maski, dezo barijere, broj lica u određenom objektu, što je do sada uočeno kao najveći problem. Danas i sutra se bavimo dostavljanjem instrukcija i upozorenjima, a od srede počinjemo sa pojačanim nadzorom, kako bismo sprečili mogućnost širenja virusa u gradu- objasnio je Vasić i podsetio da borba sa epidemijom nije završena, te da se u skladu sa tim treba ponašati.
Drugi krug podele zaštitnih maski se nastavlja, a nakon naselja Benska bara na redu je Trkalište i centar grada, čime će 20 hiljada domaćinstava ponovo dobiti maske.
Direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković zbog obaveza oko organizacije posla i transporta pacijenata danas nije mogla da prisustvuje konferenciji za novinare.
Dragana Dimitrijević

 

Exit mobile version