Jad i beda sivila srpske demokratije

Saopštenje: Udruženja građana „Tradicija srpskog naroda“

Da se u Srbiji zaista neguju istinske demokratske vrednosti po sistemu zdravog razuma, verovatno bi trebalo napraviti javnu raspravu na temu o kojem se govori u ovom televizijskom prilogu na tv Nova S o muralu u OŠ „Stojan Novaković“ u Šapcu. Ili pak omogućiti da se čuje i neko drugačije mišljenje.

Proporcionalno posmatrano, koliko mi u današnjim srpskim medijima možemo čuti mišljenja nekih podobnih sagovornika koji mogu ponuditi kontra argumente na gomilu ostrašćenih ovako nekih izjava, predstavnika takozvanih neokomunističkih i drugosrbijanskih organizacija kao što ih vidimo na ovom mestu!? Ako zanemarimo kakofoniju i haos koji se pojavljuje na društvenim mrežama, u zvaničnim medijima gotovo da nema ništa.

Da se razumemo, ni mi nismo za zloupotrebu likova nekih istorijskih ličnosti ali ovde se ne radi o nekom zanemarljivom, nego se radi o jednom nacionalnom borcu, svešteniku Momčilu Đujiću, legendarnom komandantu koji je srpski živalj na teritoriji Krajine i Dalmacije za vreme Drugog svetskog rata bukvalno spašavao od jednog od najbrutalnijih istrebljenja  u novijoj istoriji. Čoveku koji je ceo svoj život posvetio ideji slobode srpskog naroda. I sada, pazi molim Vas, neko ima navodno nešto protiv što se lik takvoga čoveka pojavio na zidu jedne srpske škole i to, u sred „demokratske i savremene današnje Srbije!“

Biografija ovog čoveka je besprekorna i u današnje vreme lako dostupna a ovako kao što govore ljudi iz ovog nesrećnog priloga prikazuju samo priču i narativ apsolutnih neznalica. Nema ovaj mural nikakvu političku i ideološku pozadinu gospodo, Vi ste ti koji u svaku priču i situaciju koja ima veze sa Dražinim četnicima ubacujete otrovne i smrtonosne žaoke Vaše odvratne i antisrpske ideologije. Na svu sreću, neće ni Vaša sveća goreti doveka!!!

Exit mobile version