Izložba “Šabac u ogledalu akvarela”

Na Malu gospojinu, 21. septembra uz prateći polusatni program, u galeriji biblioteke Šabačke gimnazije otvorena je izložba akademskog slikara Slavoljuba Mirkovića pod nazivom “Šabac u ogledalu akvarela.

Slavoljub Mirković, bivši učenik Šabačke gimnazije koji živi i radi u Beču, postavku o rodnom gradu započeo je ovog proleća a kroz 30 dela predstavio je Šabac.

“Gimnazija je dom svakog bivšeg učenika i svakog Šapčanina. Radujemo se talentu naših đaka i podržavamo ih ma gde bili. Slavoljub je došao da donese sliku na poklon svojoj školi i tada smo, u razgovoru, došli na ideju da, po ugledu na akvarele koje radi u Beču, naslika akvarele Šapca, rekla je direktorka ove škole, Mirjana Isaković.

“Od kako sam počeo da pripremam izložbu prate me jake emocije. Ovo je za mene više od izložbe, jer predstavlja susret sa rodnim gradom, rodbinom i prijateljima. Posvetio sam je roditeljima, koji više nisu sa nama, Momčilu i Slavki, kao i sestri Sofiji, koja je bila đak Šabačke gimnazije i moj prvi uzor u slikarstvu. Izložba je zahvalnost gradu i mnogim ljudima koji su mi pomogli na putu,” rekao je autor Mirković.

Ova izložba je i uvod u velliki jubilej, 185. godina postojanja Šabačke gimnazije koji se obeležava na Mitrovdan i biće  otvorena do tog datuma a može se pogledati svakog radnog dana od 10 do 16 časova.

Slike su preuzete sa fb direktorice gimnazije

 

Exit mobile version