Izložba „O jednoj mladosti“

PODELITE VAŠA SEĆANjA

Narodni muzej Šabac poziva sugrađanje da doprinesu stvaranju izložbe „O jednoj mladosti“ koju pripremamo za kraj ove godine.

Autor izložbe je Branislav Stanković, kustos istoričar. Međutim, zbog teme koja je bliska većini građana, ali i koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, sačuvali smo prostor za lične priče i svedočanstva svih onih Šapčana koji na pomen „Zorke“ imaju šta da pripovede.

Cilj izložbe je da prikaže jednu epohu iz života grada koju je obeležila Hemijska industrija „Zorka“. Kao industrijski gigant koji je zapošljavao veliki broj naših sugrađana, „Zorka“ je direktno i indirektno određivala način života u Šapcu i dinamiku društvenih odnosa.

Zato smatramo da je za svakog Šapčanina i Šapčanku „Zorka“ daleko više od fabrike. Ona je simbol jednog vremena i jedne generacije. Ona je priča „O jednoj mladosti“.

Ukoliko ste voljni da svoja sećanja, koja u vidu misli ili malih dragocenosti čuvate iz ovog vremena, podelite sa nama? Radili ste u „Zorki“ ili ste slušali priče nekoga ko to jeste? Imate bilo kakva saznanja o „jednoj“ fabrici i „jednom“ vremenu, a smatrate da su važna i ne smeju se predati zaboravu? Javite nam se i postanite deo izložbe koju će Šabac pamtiti.

Kontakt:

– adresa: Masarikova 13, Šabac

– broj telefona: 015/350-287; 063/83-73-661

– email adresa: bassta@ptt.rs

Exit mobile version