Izložba fotografija Marka Zamurovića

U GALERIJI SINGIDUNUM U BEOGRADU

Izložba fotografija Marka Zamurovića i prezentaciji fotomonografije MAČVA biće otvorena u utorak 2. juna u 19 č. u galeriji SINGIDUNUM, Knez Mihajlova 40 u Beogradu. Izložbu će otvoriti predsednik Skupštine grada Šapca gospodin Nemanja Pajić.

O izložbi:

Kroz prikaz od 30 fotografija u vidu eseja, koje čine deo celine uokvirene u fotomonografiju MAČVA, posmatrač ima priliku da oseti život i običaje Mačve i njenih stanovnika. Ideja autora putem ovakvog formata izražavanja jeste da publici približi etnološke i antropološke karakteristike specifične regije. Publika će imati ekskluzivnu priliku da prelista fotomonografiju MAČVA, koja broji 288 strana i više od 200 fotografija. Tekst fotomonografije potpisuje Marija Zamurović.

Marko Zamurović je rođen pre 35 godina u Beogradu, gde je na Akademiji lepih umetnosti diplomirao umetničku produkciju. Učestvovao je u realizaciji brojnih domaćih i međunarodnih projekata u ulozi fotografa, grafičkog dizajnera, tehničkog urednika i producenta. Od 2012. godine na predlog Sekcije umetničke fotografije ULUPUDS-a stiče status samostalnog umetnika. Njegova izložba “Mačva” u galeriji Singidunum biće otvorena do 10. juna.

 

Exit mobile version