Izbori za mesne zajednice: Ono kad vas je sramota tuđeg besčašća

LIČNI STAV: IVAN KOVAČEVIĆ

Četvrtak je. Dan kad pokušavam da se odmorim od svega. Ali ne vredi. U poštanskom sandučetu pronađem letak Srpske napredne stranke. Skoro da sam hteo da povraćam od sramote zbog besčašća ljudi koje sam video na letku sa „beogradskim“ sloganom i  jasno istaknutim stranačkim obeležjem.  Da nisam tako informisan kao što jesam pomislio bih da su u pitanju, bezmalo, republički izbori. Samo da su još Vučića, makar negde u ćošku, naslikli. Da podigne „rejting“ besčasnika.

Zašto su besčasni?

 

  1. (redni broj na letku) dr Aleksandar Pajić, „veliki majstor“ lože besčasnika šabačkih naprednjaka:

– pomoćnik ministra prosvete (trenutno zanimanje)

– odbornik u Skupštini grada Šapca

– šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada

– poverenik Srpske napredne stranke za Šabac

– nezvanični (dao ostavku, kobajagi) predsednik Upravnog odbora Opšte bolnice Šabac

– direktor Medicinske škole (zamrznuta funkcija)

– neomiljeni profesor fizičkog u Medicinskoj školi (zamrznuta funkcija)

– doktor nauka (sa „sumnjivim“ naučnim radovima)

– kandidat (propali) za gradonačelnika Šapca na izborima 2016. godine

– član Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu… ma ko zna šta još, i

– KANDIDAT ZA ČLANA SAVETA MESNE ZAJEDNICE „DONJ ŠOR“ U ŠAPCU na izborima koji će se održati u nedelju 4. marta 2018. godine (pa kako normalan čovek da ne povraća)

 

  1. dr Boban Birmančević, potrčko „velikog majstora“ lože besčasnika šabačkih naprednjaka (sa neskrivenom željom da zauzme njegovo mesto):

– narodni poslanik Skupštine Republike Srbije

– zamenik člana Odbor za odbranu i unutrašnje poslove u Skupštini RS

– zamenik člana Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Skupštini RS

– direktor  Telekom Srbija AD – Poslovnica Šabac (javno preduzeće)

– poverenik Srpske napredne stranke za Šabac

– komadant štaba za odbranu Šapca od poplava (da se ne zaboravi), ostao upamćen po izradi i korišćenju lažnog pečata sa državnim obeležjima

– ekspresni doktor nauka (sa diplomom stiglom na talasu poplava)

– član Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu

– KANDIDAT ZA ČLANA SAVETA MESNE ZAJEDNICE „DONJ ŠOR“ U ŠAPCU na izborima koji će se održati u nedelju 4. marta 2018. godine

 

  1. dr Zorica Žegarac, doktor stomatologije

– odbornik u Skupštini grada Šapca

– predsednik Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu, ostala upamćena po tome što je naredila da se sruše koševi na dečjem igralištu na Trkalištu

 

– KANDIDAT ZA ČLANA SAVETA MESNE ZAJEDNICE „DONJ ŠOR“ U ŠAPCU na izborima koji će se održati u nedelju 4. marta 2018. godine

 

  1. dr Slobodan Popović, poznat po izrečenom hvalospevu Aleksandru Vučiću koji i dan danas zasmejava građane Srbije. Mnogo puta upotrebljen i zloupotrebljen za potrebe „velikog majstora i potrčka“. Ipak dobio je ono što je želeo – VD.

– odbornik u Skupštini grada Šapca

– direktor Opšte bolnice Šabac

– prvi na listi Srpske napredne stranke na lokalnim izborima 2016. godine

– KANDIDAT ZA ČLANA SAVETA MESNE ZAJEDNICE „DONJ ŠOR“ U ŠAPCU na izborima koji će se održati u nedelju 4. marta 2018. godine (pojačanje na listi u odnosu na prošli mandat)

 

  1. Anđelka Marković, penzioner.

– član Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu. Jedina koja je u mesnoj zajednici nešto radila.

 

  1. Dejan Jovanović, još jedno pojačanje na listi „velikog majstora“

– odbornik u Skupštini grada Šapca

– direktor ODS-a – EPS (elektodistibucije)

– KANDIDAT ZA ČLANA SAVETA MESNE ZAJEDNICE „DONJ ŠOR“ U ŠAPCU na izborima koji će se održati u nedelju 4. marta 2018. godine

 

  1. Goran Todić, ekonomista menadžer u zdravstvu.

– član Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu. Provereni skupljač „sigurnih glasova“ „velikom majstoru“. Poznat kao bliski saradnik jednog bivšeg direktora Opšte bolnice Šabac. (crnih dana naše bolnice)

 

  1. Valentina Đurđević, ekonomski tehničar.

– član Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu. Skupljanje „sigurnih glasova“ za „velikog majstora i njegovog potrčka“ naplatila je dobijanjem zaposlenja u jednoj državnoj ustanovi. Ostaće večni dužnik „velikom majsoru i potrčku“ i moraće ceo život da skuplja „sigurne glasove“ za njih. Pod uslovom da oni ne izgubi ove izbore i da ih se, napokon, reše na zdovoljstvo i radost velikog broja šabačkih naprednjaka. Razmisli Valentina o ovome kad budeš glasala.

 

  1. Sima Kesić, pukovnik u penziji.

– član Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu. Samo ime na listi.

 

  1. Milutin Stojinović, dipl. inž. poljoprivrede.

– nosilac brojnih funkcija dok nije izdao kolege i „preleteo“ u SNS nadajući se većim funkcijama. Ali sve mu se izjalovilo (kako to i biva u životu). Ostao je bez posla. Dugo se potucao „od nemila do nedraga“ radeći na neke ugovore u ustanovama koje kontroliše SNS. Uglavno zadatak mu je da pravi gužvu na koferencijama za štampu „velikog majstora i potrčka“, skuplja im „sigurne glasove“ i da im se klanja kako bi oni izgledali viši i veći zarad tog prokletog posla. Kako mu je u duši to samo on i Bog znaju.

– član Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu.

 

  1. Janko Tadić, penzioner

– član Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu. Samo ime na listi.

 

  1. Olivera Jerinić, diplomirani menadžer. Još jedno ime na listi, verovatno, bez težine. (ne poznajem je)

 

  1. Jovica Mićanović, policajac u penziji član Dačićeve Socijalističke partije Srbije i koalicionog partnera SNS-a. Trebalo bi da „velikom majstoru i potrčku“ donese sva tri glasa koliko je socijalista ostalo na Donjem šoru. Zlobnici kažu da su ga naprednjaci uzeli samo zato što niko od njih nije hteo na listu pod ovim, „baksuznim“, brojem.

 

  1. dr Zora Nikolić, nefrolog

– bivši direktor Opšte bolnice (dok je nisu na silu penzionisali jer je dr Popović izgubio strpljenje)

– odbornik u Skupštini grada Šapca

– član Saveta mesne zajednice Donji šor u prošlom sazivu.

– KANDIDAT ZA ČLANA SAVETA MESNE ZAJEDNICE „DONJ ŠOR“ U ŠAPCU na izborima koji će se održati u nedelju 4. marta 2018. godine. (Ne znam zašto joj sve ovo treba. Ona je na svojoj koži najbolje osetila kako izgleda kad se sa „velikim majstorom“ tikve sade. Valjda će mu se odužiti (za sve isplakane suze) na ovim izborima tako što ga neće zaokružiti. Da joj, na taj način, njegovo ime, bar jednom u životu, donese malo radosti.)

 

  1. dr Milan Grujić, doktor medicine – hirurg.

Novo ime na naprednjačkoj listi, kolega dr Popoviću. Nadaju se da će im doneti neki glas.

 

E, sad, pitate se, verovatno, i vi zašto je naprednjacima (čitaj: „velikom majstoru i potrčku) toliko stalo da „pobede“ na ovim izborima. Ako mislite na pare koje su gradonačelnik Zelenović i gradska uprava dali mesnim zajednicama na upravljanje varate se. (doduše stalo je njihovim nezasitim mentorima i šefovima iz Beograda jer Šabac je bogat grad) Ali, ako ste bar nekad pogledali prenos sa Skupšine grada Šapca ili neku konferenciju za štampu valjda ste zapazili da „veliki mastor i potrčko“ nikako da prebole što ih je Zelenović „oduvao“ na prošlim lokalnim izborima i nije im dozvolio da kao onaj slepac iz Domanovićeve pripovetke „vode“ grad i pokažu familiji i komšijama, iz sela iz kojih su u Šabac došli, kako su uspeli u životu. Brojni neuspešni pokušaji da se lažima, obmanama, tužakanjima, opstrukcijama i „plakanjem“ u zakupljenom terminu jedne lokalne televizije nisu urodili plodom da se sruši legalno i legitimno izabrana vlast u Šapcu. Naprotiv. Vlast u Šapcu je sve jača i stabilnija. A to baš boli.

E, sad su se ovi politički gubitnici dosetili da kao stranka (što je nemoralno) učestvuju i „pobede“ na građanskim izborima za Savete mesnih zajednica. Zašto? Pa da bi na konferencijama za štampu, zakupljenim terminima na televiziji i sednicama Skupštine grada Šapca tražili od gradonačelnika Zelenovića da podnese ostavku jer narod, tobož, njih hoće.

I, sad dolazimo do onog pitanja sa početka teksta. Zašto su besčasni?

Prvo: „veliki majstor i potrčko“ (kao i još jedan mali broj šabačkih naprednjaka) debelo su se „omastili“ i lično okoristili, i u novcu i u statusu i u funkcijama, prevarom zaluđenih Šapčana koji su im, misleći da zaokružuju Vučića, sve to omogućili. A sad im samo fali još da budu i u Savetu nekakve mesne zajednice.

 

Drugo: ako pogledate sve funkcije koje „veliki majstor i potrčko“ imaju jasno vam je da su oni svojom kandidaturom na ovim izborima ponizili svoje partijske drugove i kolege smatrajući ih nesposobne i glupave za sve druge poslove osim rada (skupljanja „sigurnih“ glasova“) na određeno vreme, od izbora do izbora.

 

Treće: u proteklih četiri godine u većini mesnih zajednica u Šapcu pobedili su naprednjaci. Rezultat njihove vladavina može se uporediti sa jednom pesmom „Riblje čorbe“ – beda, čemer, jad. Uglavno su se trudili da ništa ne rade ili da što više sabotiraju inicijative gradske vlasti. Brojni su primeri bahatog ponašanja šabačkih naprednjaka. Pogledajte, recimo, kako danas izgleda sala Doma kulture u Maovima koja je, uz veliku pompu, rekonstruisana pred lokalne izbore 2016. godine i u koju je grad Šabac uložio znatna sredstva. Uništavali su sve čega su se dograbili a lažima sve to prebacivali na gradsku vlast kako bi „velikom majstoru i potrčku“ omogućili da dođu na vlast.

 

I četvrto (najvažnije): ne dolazi se na vlast u gradu kakav je Šabac, poštovani „veliki majstore i potrčko“ tako što ćete na nekim građanskim izborima (zahvaljujući partijskoj mreži i lažnim obećanjima o zapošljavanju) pobediti neko čestito (i od vas mnogo uspešnije i pametnije) dete koje, angažovanjem u mesnoj zajednici, samo hoće da doprinese da se od njegove okoline napravi bolje mesto za život i da ostane tu da živi. (dete koje politika ne interesuje) A onda tražiti da vam Zelenović (koji vas je direktno pobedio na izborima) preda vlast na tacni.

Prošle godine „Real“ iz Madrida je osvojio Ligu šampiona tako što je pobedio „Juventus“ a ne „Karađorđe“ iz Mišara. Ali vi, poluintelektualci i štetočine, sa prevelikom mržnjom u očima, zlobom, lažljivi i prevrtljivi, to nikada nećete moći da shvatite.

Međutim, verujem da će to shvatiti stanovnici Donjeg šora i glasovima protiv vas poslati vas u ružnu istoriju političkog života grada.

Bili jednom jedan „veliki majstor besčašća i njegov potrčko“…

Exit mobile version