Izađite i recite DA slobodi

Šapčani ovo ne smeju oprostiti

Na današnji dan, pre godinu dana, na šabačkom Novom mostu, odigrala se jedna od najvećih sramota koju je Šabac doživeo u novijoj istoriji.

Na mirne građane, koji su na šabački most izašli kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo namerema Rio Tinta da naš pitomi Jadar i Rađevinu pretvori u pustoš zvanu „rudnik litijuma“ i time za sva vremena ugrozi našu zemlju, vazduh i vodu, nasrnula je grupa huligana kojom su rukovodili visoki gradski funkcioneri, članovi Srpske napredne stranke. Sa sve Nebojšom Stojićevićem Jarinim koji je pokušavao da im velikom građevinskom mašinom, za čije upravljanje nema dozvolu, prokrči put kroz masu okupljenih građana bez obzira na žene i decu koja su se na mostu, takođe, nalazila.

Sraman i kukavički postupak šabačke policije, što je ovih dana potvrdio i sam Zaštitnik građana naredivši da se ispita njihova odgovornost, omogućio je da razulareni „batinaši“ motkama i čekićima bestijalno mlate po građanima i motornim vozilima uništavajući sve što im se na tom putu isprečilo.

Naravno na tome se nije stalo. Dva dana kasnije, na istom mestu na kojem ćemo se i mi danas okupiti, Srpska napredna stranka je organizovala „Miting podrške batinašima“ na kojima su autobusima dovođeni članovi njihove stranke iz svih mesta u okruženju ali i gradova iz cele Srbije.

I na tom „Mitingu“ demonstrirana je sila kada su pretučena dva mladića iz Šapca i jedan fotograf iz Beograda.

Međutim, i to im je bilo malo pa su nedugo potom Šabac oblepili „poternicama“ na kojima su se nalazile fotografije advokata, novinarke i maloletnog deteta.

Da pokažu da je u Šabac došlo novo doba ali i da zaplaše i ućutkaju sve one koji ne mogu da trpe i zatvaraju oči pred štetom koja se našem gradu nanosi.

U svemu ovome veliku podršku imali su u institucijama zvanim „Policija“, „Tužilaštvo“ i „Sud“ i zaposlenima koji u ovim institucijama rade a koji su se zavukli u „mišju rupu“.

Zašto je važno danas izaći na PROTEST?

– Da pokažemo da volimo Šabac;

– Da pokažemo da ih se ne bojimo;

– Da ohrabrimo čestite , verujem da ih ima, policajce, tužioce i sudije da savesno i odgovorno rade svoj posao;

-Da pokažemo da je Šabac NAŠ – GRAĐANSKI!

I, nemoj da vas zavara i obeshrabri to što ne znate ko je organizator „Protesta“. Ni to što, u ovom trenutku, Šabac ima najgoru i najbrutalniju vlast ali i najnesposobniju opoziciju. U istoriji. I da zbog toga pomislite da se ništa ne može promeniti.

Nemojte da vas obeshrabre ni govornici na ovom skupu koji možda nisu po vašoj volji.

Nemoj da vas obeshrabre ni oni koje ćete na protestu videti da se „šepure“ a za koje ste sigurni da rade i za vlast i za opoziciju. U zavisnosti ko više da.

Nemojte da vas obeshrabri misao da će na skupu biti malo naroda. Jer „lavina“ uvek nastaje od „grudve“.

Nemojte…

HAJDE DOĐITE!

Zbog vaše savesti, porodice i onih kojima treba da omogućimo bolji i pristojniji život!

JER ŠABAC JE NAŠ PONOS!

VIDIMO SE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version