Iz Urgentnog prijema šabačke Opšte bolnice

U Urgentnom prijemu šabačke Opšte bolnice prvog dana aprila pregledano je 274 pacijenata, a zbog potrebe daljeg lečenja hospitalizovano je 20 osoba. U hirurškom prijemu pregledan je 91 pacijent, a u internističkom prijemu 183. Dva pacijenta pregledana su zbog povreda zadobijenih u saobraćajnim nesrećama i dvoje u tučama. Svima su konstatovane lake telesne povrede.

Za vikend je u Urgentnom prijemu šabačke Opšte bolnice pregledano je 454. pacijenata, od kojih je 215 pregledano u hirurškom i 239 u internističkom prijemu. Na bolničkom lečenju zadržano je 47 pacijenata. Šest osoba lakše je povređeno u tučama, dok je u saobraćajnim nesrećama četvoro zadobilo lake, a jedna osoba teške telesne povrede.

Tokom marta ukupno je pregledano 5.905 pacijenata, što je za 317 više nego tokom februara. U hirurškom urgentnom prijemu medicinsku pomoć dobilo je 2.354 pacijenata, a u poređenju sa prethodnim mesecom pregledano je 258 pacijenata više. U internističkom prijemu u martu je pregledan 3.551 pacijent, a po službama najviše

Exit mobile version