Iz Priboja sa bodovima

Odigrano drugo kolo Druge ženske lige Srbije – grupa Jug

 

ŽKK “Lim” Priboj – ŽKK “Duga” Šabac 50:109 (4:35, 19:30, 12:22, 15:22)

Sportska dvorana “Priboj”

ŽKK “Lim”: Kašević 6, Bukvić, Bojanić, Pantović, Despić 6, Janović 6, Simović 10, Polovina 18, Nikolić 2, Tomić 2, Simović, Bakal. Trener: Duković.

ŽKK “Duga”: Matić 11, Trifunović 2, Lazić, Đukanović 8, Milutinović, Maletić 12, Tasić 24, Ristić 17, Popović 10, Ćosić 25. Trener: Stepanović.

Drugo kolo Druge ženske lige – grupa Jug, održano je proteklog vikenda, a za košarkašice ŽKK “Duga”, bilo je više nego uspešno. One su, ubedljivim rezultatom 50:109, savladale ekipu “Lim” iz Priboja.

Naporan i dalek put, činjenica da igraju na nepoznatom terenu, pa ni to što na tribinama nisu imali podršku svojih navijača, nije sprečilo košarkašice ŽKK “Duga” da ubedljivo pobede ekipu “Lim” iz Priboja i dokažu da im u prošloj sezoni nije slučajno tako malo falilo za plasman u Prvu ligu.

Od početka utakmice nije bilo potrebe postavljati pitanje pobednika, jer je odgovor na to pitanje bio jasan već nakon nekoliko minuta prve četvrtine, u kojoj je domaća ekipa postigla samo četiri koša, u odnosu na 35, koliko su postigle košarkašice iz Šapca.

U drugoj četvrtini, domaćini su šabačkoj ekipi pružili nešto značajniji otpor, ali ni to nije bitnije uticalo na rezultat na poluvremenu, pa su na odmor otišli kada je semafor pokazao skor 23:65, u korist ŽKK “Duga”.

Drugi deo utakmice, košarkašice “Lima” su nastavile optimistično, želeći da sjajnom igrom gostima iz Šapca pokažu da se pobednik neće znati dok sudija ne označi kraj, ali to nije poremetilo dobru igru košarkašica “Duge”, koje su u trećoj četvrtini postigle deset koševa više nego protivnice.

Već u završnici, domaće košarkašice su izgubile motiv i posustale, ali su do samog kraja bile dostojan protivnik, te su u zadnjih osam minuta postigle čak 15 koševa, ali je u odnosu na Duginih 22 to bilo nedovoljno za preokretanje rezultata, pa je konačan rezultat na kraju utakmice bio 50:109.

U šabačkoj ekipi, briljirale su Renata Ćosić sa 25 i Anja Tasić sa 24 postignuta koša, a ništa manje nisu bile zapažene ni ostale košarkašce “Duge”, koje i ovu, kao i sve ostale pobede zahvaljuju upravo timskom radu i sjajnoj atmosferi u klubu.

I trener Stepanović zadovoljan je ishodom prva dva kola, i već u sledećem kolu, protiv ekipe iz Zvečana, najavljuje pobedu na domaćem terenu, u sportskoj hali “Protić”, u subotu, sa početkom u 18 časova.

Exit mobile version