IX redovna izborna Skupština Udruženja Kraljevina Srbija

Na Kraljevskom Dvoru, 28. januara 2017, održana je IX redovna svetosavska izborna Skupština Udruženja Kraljevina Srbija.

Skupštini su prisustvovali članovi, delegati i prijatelji Udruženja iz cele Srbije, a posebnu čast su nam svojim prisustvom učinili Nj.K.V. Princeza Ljubica Karađorđević, uvaženi predstavnici savetodavnih tela krune g. Dragomir Acović, g. Predrag Marković i g. Zoran Živanović, kao i g. Radoš Bajić, veliki prijatelj Udruženja.

Svečani deo sednice je otvoren himnom Bože pravde u izvođenju gospodina Nikole Mijovića, a potom je pročitano pozdravno pismo Pokrovitelja Udruženja, Nj.K.V. Prestolonslednika Aleksandra. Kako Njihova Kraljevska Visočanstva zbog prethodnih obaveza nisu trenutno u zemlji, Patron je ovim putem pozdravio skupštinske delegate iz svih odbora i povereništava Udruženja i poželeo im srećan i uspešan rad. „Imam čast da Vas ponovo pozdravim u domu Kraljevske porodice povodom vaše godišnje skupštine. Prethodna godina bila je puna izazova koji su većim delom savladani, na čemu vam čestitam. Želim da radite zajedo, kao tim, i budite uzor i mladim i starijim generacijama u Srbiji, udruženjima građana i političkim organizacijama.“ – poručio je Prestolonaslednik Aleksandar.

Svečani deo je nastavljen dodelom zvanja počasnog člana Udruženja gospodi Dragomiru Acoviću, Matiji Bećkoviću i Radošu Bajiću, nakon čega su gospoda Acović i Bajić pozdravili prisutne.

Uz stručni nadzor i podršku člana Izvršnog odbora i koordinatora za Mačvanski okrug , g-din Milan Tepšić, relativno mlad Gradski odbor Šabac na čelu sa predsednikom g-dinom Milanom Stankovićem i desetočlanim upravnim odborom postigao je zavidne rezultate i učlanio mnogo istomišljenika. Pohvalnice za uspešan rad, nesebično zalaganje, podizanje standarda i kvaliteta u radu Udruženja, širenje ideje ustavne parlamentarne monarhije, odanost dinastiji Karađorđević za izvanredan doprinos u cilju vaspostavljanja Kraljevine Srbije dobili su i istaknuti odbori i pojedinci, članovi Udruženja. Pohvalnica za jedan od istaknutijih odbora uručena je predsedniku Gradskog odbora Šabac, g-dinu Milanu Stankoviću.

Potom se prešlo na radni deo sednice u kome je izabrano novo rukovodstvo Udruženja Kraljevina Srbija.

Za predsednika Udruženja izabran je gospodin Mario Majstorović.

Izabran je i predsednik Izvršnog odbora Udruženja, a tu funkciju će obavljati gospodin Uroš Parezanović.

Nadzorni odbor će sačinjavati gospoda Slobodan Dragutinović, Vladimir Kovačević i Radomir Ivanović.

Statutarnu komisiju čine gospoda Željko Ljubanić, Srđan Perić i Nikola Grbić.

Nakon toga, izneti su predlozi i smernice o budućim aktivnostima Udruženja, kao i planovi za naredni period, i vera da ćemo prebroditi sve izazove do ostvarenja našeg konačnog cilja – vaspostavljanja Kraljevine Srbije!

Exit mobile version