Italijanski ambasador posetio Šabac

Njegova ekselencija ambasador Italije u Republici Srbiji, Luku Gorija, i predstavnici Konfindustrije u Srbiji posetili su u utorak Šabac. Cilj posete je bio upoznavanje sa potencijalima grada, kao i dogovor o nastavku i proširivanju saradnje. Na teritoriji grada Šapca posluje deset italijanskih firmi i sve su zainteresovane za proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika a još tri nove italijanske zainteresovane su za pokretanje proizvodnje.
Nakon prijema u Gradskoj kući ambasador Gorije posetio je, sa čelnicima grada, tri italijanske kompanije koje posluju u Šapcu, Pasubio, Seletru i SBE Srbija, koje zapošljavaju preko 700 naših sugrađana i uverio se u njihovo odlično poslovanje i buduće planove.
Zadovoljan sam jer su srpske vlasti stvorile veoma povoljno poslovno oruženje u Šapcu gde bi i dalje mogao da se razvije biznis. Italija ponovo želi da osnaži saradnju i proširi svoj uticaj na Balkanu i da pomogne razvoj poslovanja u Srbiji, istakao je Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji.
Italija je i dalje treći po veličini trgovinski partner Srbije i drugi najveći evropski partner, posle Nemačke. Glavne stavke italijanskog izvoza u Srbiju su industrijske mašine, prediva, koža, gvožđe i čelik, električne mašine i oprema, vozila…

 

Exit mobile version