Isti uslovi za učenje i rad – rekonstruisana škola u Culjkoviću

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić sa saradnicima posetio je u četvrtak izdvojeno odeljenje OŠ „Nikolaj Velimirović“ u Culjkoviću. Zgrada ove škole, u kojoj znanje stiče osamnaestoro dece, rekonstruisana je tokom letnjeg raspusta, a poseta je bila prilika da se o životu u ovom pocerskom selu razgovara sa učenicima, zaposlenima i meštanima.

– Ovde uči osamnaestoro školaraca. Rekonstrukcijom ove zgrade mi potvrđujemo da nam je važno svako dete i da su nam deca prioritet. Za obrazovanje se izdvoji četvrtina ukupnog budžeta grada – što je potvrda našeg trajnog opredeljenja da ulažemo u decu, njihovo obrazovanje i znanje. Dobri uslovi školovanja, dobra infrastruktura i podrška poljoprivredi koja je osnovna delatnost na selu, kroz različite aktivne mere, preduslov su kvalitetnijeg života i zadržvanja ljudi na selu. Ovde je inicijativa potekla od Mesne zajednice, što je primer svima, kako, uz angažovanje i aktivan odnos, kao partneri, život naših sugrađana na celoj teritoriji grada možemo učiniti boljim i kvalitetnijim. Zato će stvaranje jednakih uslova za život na celom području Gradske uprave i ubuduće ostati temelj razvojne politike grada Šapca – poručio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

U Culjkoviću je danas nešto više od 500 žitelja, a prva škola u ovom selu izgrađena je davne 1895. godine.

– Rekonstrukcija škole je samo jedan od poslova koje je pokrenula i uz podršku grada realizovala Mesna zajednica u Culjkoviću. Ovo je veoma važan posao jer nam je bitno da naša deca uče u istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u gradu. U ime dece, roditelja i Mesne zajednice izražavam zahvalnost Gradskoj upravi Šapca i Odeljenju društvenih delatnosti koji su prepoznali značaj ovog posla za sve žitelje Culjkovića i izašli u susret našim potrebama – kaže Predrag Vujković, predsednik Saveta Mesne zajednice Culjković.

Ovo je jedno od četiri izdvojena odeljenja OŠ „Nikolaj Velimirović“, u kojima su ovim radovima stvoreni dobri uslovi za učenje i rad.

– Ove godine je u potpunosti rekonstruisana unutrašnjost škole, od podova, preko zidova do plafona i krova, koji je temeljno rekonstruisan 2015. godine. U sve ove poslove uloženo je više od 2 miliona dinara, a deci su stvoreni dobri uslovi za boravak u ovoj školi koja ima dugu tradiciju – naglasila je Vesna Živanović, direktorka škole.

Exit mobile version