Ipak se igra

Počeo veliki sportski spektakl u Šapcu

Treći međunarodni turnir u malom fudbalu u organizaciji „MM Stars & Selected Artists“ počeo je u ponedeljak u Sportskoj hali „Zorka“ u Šapcu i trajaće do 11. januara. Ovo je, do sada, najmasovniji i svakako najkvalitetniji turnir, a to potvrđuju ekipe poput: „Sinda“, „Zrno Produkta“, „Bemixa“ iz Trebinja, „Caffe Majdana 1924“ u konkurenciji seniora, dok se u ostalim kategorijama pobednik ne može ni naslutiti, jer ima dosta dobrih timova. Kada se sve sabere, učestvuje 141 ekipa u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji i to u 12 kategorija. Od ove godine, po prvi put, snage će odmeriti i veterani stariji od 45 godina.

Na ruku organizatorima ide i činjenica da je teren u Hali „Zorka“ rekonstruisan i da postoje idealni uslovi za igru.
– Veliku zahvalnost dugujemo Draganu Antoniću, predsedniku Opštinskog fudbalskog saveza (OFS) Šapca i Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga (FSMO) i drugima na pomoći u realizaciji ovog spektakla koji su Šapčani zaslužili jer vole igru na petoparcu. I pored problema koje smo imali lopta se ipak vrti i mali fudbal se igra, poručuju organizatori. Prvih nekoliko dana sve lepši i kvalitetniji fudbal, pa publika prosto uživa gledajući virtouze. Bez lažne skromnosti, ovo je najkvalitetniji turnir do sada, koga se ne bi postideli ni veći gradovi od Šapca.


Organizacioni odbor turnira čine: Savo Todorović, Vlada Čobanov, Vlada Nikolić, Ljubomir Peranović, Nenad Đorđević i Zoran Ilić. Pravdu na utakmicama dele profesionalne futsal sudije: Petar Radojčić iz Inđije, Predrag Beljević i Miloš Jocović iz Novog Sada. U mlađim kategorijama sude perspektivne šabačke sudije.
Realizaciju turnira pomogli su- „DPS Klas“, „BMR“ i „Mlin Kovačević“ kao generalni spnzori, a u tu su još i: Hotel „Morava rooms“, Opštinski fudbalski savez, „AIK Banka“, „Transkom 94“, „Mašinokop“, „West gradnja“, „26 union“, STR „Aca prom“ Majur, „‘Kopačke Šabac“ i Dizel servis „Sani“. Šabac je grad u kome se neguje posebna ljubav prema malom fudbalu i poziv je svima da u što većem broju za vreme praznika budu u Sportskoj hali „Zorka“. Utakmice se igraju skaki dan od 15’h do 22:30h.
U finalnom danu očekuje nas gostovanje ekipe veterana „Crvene zvezde“, a očekuje se potvrda i selekcije Srbije, što je još jedan od razloga da publika u još većem broju dodje na treći po redu Međunarodni Bozićni turnir u malom fudbalu i uživa u odličnom i nikada kvalitetnijem malom fudbalu.

I za kraj, u ime Organizacionog odbora turnira, svim čitaocima želimo srećne predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Organizacioni odbor turnira

Exit mobile version