Ipak nas je progutala „crna rupa“

DOGAĐAJI BEZ RAZUMNOG OBJAŠNJENJA – OPET NOVI PEČAT?

Aleksandar Vučić je juče presudio da su izbori u Šapcu „završena priča“. A kad to kaže najbolji student pravnog fakulteta, u istoriji tog fakulteta, onda tu pogovora nema.

Srbija nezadrživo sirlja u diktaturu kakva se ne pamti na evropskom tlu. Posle svega onoga što se dogodilo na proteklim izborima, na kojima je jasno stavljeno do znanja šta nas čeka u budućnosti, dešavanja u Šapcu stavljaju pečat na i ono malo, ako je išta ostalo, od pravne države Srbije.

Naime, napednjački deo Gradske izborne komisije, posle ostavke dostojanstvenog dela ovog tela, nastavio je da radi i ako za to nema nikakva ovlašćenja ni legitimitet. Bar ona zakonska. E, ti „vrli“ pravnici koji su u svoje redove primili jednu statistkinju, Jelenu Jekić (takođe pravnika i advokata da „statira u kukuruzu“) organizovali su sastanak, verovatno u prostorijama SNS-a??? i doneli odgovarajuća rešenja koja su poslata Upravnom sudu na razmatranje.

I sve je to naizgled u redu. A da li je to baš tako?

Nisam pravnik pa ne mogu da tvrdim koliko bi ovi naprednjački članovi Izborne komisije za ovo što su uradili trebali da dobiju robije ali mogu da zaključim o kakvom se ovde kriminalu radi.

Pa da pođemo redom:

  1. Jelena Jekić ne može da čini kvorum u ovom i ovakvom sazivu GIK-a iz prostog razloga jer je ona samo zamenik člana GIK-a kome je Upravni sud, iz proceduralnih razloga, oduzeo pravo da obavlja ovu dužnost. Dakle ovi što su ostali u GIK-u nemaju kvorum za bilo kakvo odlučivanje.
  2. Po zakonu GIK ne može da donosi nikakve odluke ako u njegovom sastavu ima više od 50% članova jedne stranke. U ovom slučaju iz Srpske napredne stranke ima ih šest što je više od dozvoljenog broja pa preme tome i ovde je prekršen zakon.
  3. Ovaj „krnji“ deo poništio je sve odluke koje je doneo kompletan GIK i doneo „Odluku“ da su izbori završeni. Ovde ostaje zabrinjavajuće to što su neke osobe koje važe za pravnike i koje su završile neke visoke škole pihvatile žalbu Aleksandra Pajića na poništavanje izbora na biračkom mestu Šipurske livade iako je ona u GIK stigla posle isteka roka za žalbe (u bilo kojoj državi ovakvi prigovori se ne razmatraju).
  4. E sad dolazimo do još jedne „zanimljivosti“. Nepostojeće Ministarstvo za lokalnu upravu daje saglasnost „krnjem“ GIK-u da može da izradi novi pečat i overi sve sramne, krimenalne i nezakonite odluke. I oni to čine. Opet se u Šapcu pravi neki pečat. K’o 2014. godine.

 

Smehotresna olimpijada

Naravno sve ovo što je nezakonito urađeno poslato je u Upravni sud koji je do sada, koliko toliko, donosio odluke koje su bile razumne. Ne znam šta će sada uraditi Upravni sud kad vidi sve dokumente i ozbiljno razmotri sav ovaj kriminal koji im je iz Šapca stigao. Da li će postupiti po pravu i zakonu ili će uzeti u ozbir izjavu predsednika da je Šabac „završena priča“ ostaje da se vidi. A to ćemo videti u ponedeljak kada je rok da Upravni sud presudi.

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE

Ivan Kovačević

Exit mobile version