Ipak je on Legenda

Priče iz pomračenog grada

Današnja sramota i blamaža koja se održala na Starom gradu, na svu sreću sa malo „svedoka“, ostaće u senci nečega lepog što se dogodilo na startu štafetne trke u Jarku. Naime, legenda šabačkog maratonskog plivanja, Savski Vuk, Milorad Rajšić, Miško, Ćoća ili Ćora, kako god hoćete, došao je danas čamcem iz Šapca, samoinicijativno, na start trke u Jarak da podrži i ohrabri mlade plivače koji, kako-tako, ipak nastavljaju da održavaju tradiciju jedne od najvećih plivačkih manifestacija u Srbiji – Trku mira, Jarak – Šabac.

A koliko Miško voli plivanje i koliko mu je stalo do trke kojoj je posvetio skoro ceo svoj život govori činjenica da mu je, negde oko silosa, ponovo zaigralo „mladalačko srce“ i da je sa svoje 74 godine skočio u Savu da sa mladim plivačima ispliva finiš ove trke.

Svaka čast Majstore!

Znam, mnogi od vas će, sada, reći da je on, Milorad Rajšić, galamdžija, prostak, primitivac i ko zna šta još. I sve će to biti tačno. Ali njegov doprinos popularizaciji maratonskog plivanja u Šapcu niko neće moći da ospori. Kao i činjenicu da je ovu plivačku manifestaciju nekada pratilo i preko 20.000 gledalaca. A mnogi od njih su dolazili samo zbog njega i svega onoga što se na cilju dešavalo.

Ja, recimo, jesam…

Zato Legendo hvala Ti! Hvala ti što si još jednom pokazao da u tebi ima, nečeg što stalno govorim, mnogo ljubavi, dobrote, čestitosti i poštenja a koje ti svojim agresivnim ponašanjem pokušavaš da sakriješ. Ne znam zašto.

Našalost, nemam fotografije sa ovog događaja ali verujem da neko ima i da će se one uskoro pojaviti na društvenim mrežama. Jer Rajšić to zaslužuje!

Ivan Kovačević

Čestitke za ovu decu (foto sa fejsa PK „Delfin“)
Exit mobile version