Incident u Gerontološkom centru

Kako „Podrinske“ nezvanično saznaju u Gerontološkom centru policija, već dva dana, ispituje osoblje i štićenike. Razlog je, kako se govori, podneta prijava jednog srodnika koji tvrdi da je  jedna od radnica maltretirala pa čak i tukla, papučom po glavi, stariju ženu koja je korisnik ovog šabačkog Doma za stara lica.

Međutim, kako naš izvor tvrdi, ovaj događaj je samo „kap koja je prelila čašu“, jer je već duži vremenski period stanje u Gerontološkom centru zabrinjavajuće. Od loših međuljudskih odnosa nastalih prijemom radnika po partijskoj liniji do nesposobnosti rukovodstva.

U našu redakciju su često stizale brojne pritužbe, jer kako kažu – radnici nemaju kome da se žale, na probleme koji se sve više nagomilavaju a ne rešavaju. Od hrane, nehigijene, prljavih kreveta (postoje i gotografije) do onog što je najbitnije a to je devastiranog kotla za grejanje za koji direktorka nije mogla ili htela a kažu ni smela da nađe (traži) način da ga popravi.

Izmet domaćih životinja po krevetu

E, upravo, pretpostavlja se da je hladnoća u kojoj žive stanovnici Gerontološkog centra i razlog zašto je do ovog incindenta i došlo. Veruje se, da je „nesrećna“ žena odbila da se okupa, jer joj je bilo mnogo hladno, a što je razljutilo radnicu koja se o njoj brine.

Naime, kako kažu, grejanje u Gerontološkom centru se uključuje ujutro od 7 do 9 časova i popodne od 17 do 19 sati. Priča se da je štićenicima toliko hladno da se mnogi posle doručka vraćaju u krevet pa ni na ručak ne dolaze. Naravno u takvoj situaciji i kupanje se upražnjava sve ređe.

Pored policije ovaj slučaj je prijavljen i nadležnom Ministarstvu pa se nadamo da će razlog zbog kojeg je do incidenta došlo biti rasvetljen a vinovnici propisno kažnjeni.

Ivan Kovačević

Exit mobile version