Imenovana Izborna komisija grada Šapca

Na 13. hitnoj sednici Skupštine grada Šapca usvojena je Odluka o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Izborne komisije grada Šapca u stalnom sastavu. Na današnjem zasedanju 3 odbornika sa liste “Nebojša Zelenović – Šabac je naš” Dušan Tufegdžić, Dragan Stanković i Miloš Jevtić oformili su odborničku grupu pod nazivom “Inicijativa Selo – Grad – Buđenje” i time stekli pravo da predlože člana Izborne komisije što su i učinili.

– Na današnjem zasedanju Skupština je imenovala Izbornu komisiju grada Šapca koja sada broji dva člana manje, a novina je da sada manjinske liste mogu da predlože svoje članove. Ono što me raduje jeste da je formirana odbornička grupa “Inicijativa Selo –Grad – Buđenje” i da su oni predložili svog člana i zamenika člana Izborne komisije grada Šapca a samim tim aktivno uzeli učešće u radu lokalnog parlamenta. Smatram da ostali odbornici greše jer nisu formirali svoje odborničke grupe, a ne isključujem mogućnost da to učine pred lokalne izbore kako bi imali svog člana Izborne komisije. Žao mi je što kalkulišu i mislim da je pravo vreme bilo sada. – istakao je Nemanja Pajić.

Narodna skupština Republike Srbije je dana 4. februara 2022. godine usvojila u celini Predlog zakona o lokalnim izborima, koji stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku”. Skupština grada Šapca je u obavezi, prema nalogu Republičke izborne komisije, da održi sednicu na kojoj će doneti odluku o imenovanju članova i zamenika članova izborne komisije jedinice lokalne samouprave, te hitnost sednice opravdava usklađivanje sa novim Zakonom o lokalnim izborima.

Exit mobile version