Ili će izbori u Srbiji biti regularni ili će biti besmisleni

SAOPŠTENJE

Gradski odbor Zajedno Šabac, kao i koalicija opozicionih stranaka Šabac protiv nasilja svojim neulaskom u lokalnu Skupštinu čvrsto stoji iza analiza CRTE, ODIHR-a i Evropskog parlamenta da su izbori održani 17. decembra bili ozbiljno pokradeni, i samim tim neregularni. Očekujemo da eksperti iz Evropske unije, kojoj vlast zvanično i lažno, a mi iskreno težimo, potvrde svima dobro znane i vrlo vidljive izborne kriminalne radnje.

Ili će izbori u Srbiji biti regularni, ili će biti besmisleni. Stranka Zajedno se ne bori za svoje mesto u opoziciji, nego za promenu režima i života u Srbiji. Svesno smo podneli i najveću žrtvu za koaliciju „Srbija protiv nasilja“ ustupivši svoje poslaničke mandate.

Previše je „Nestorovića“ u srpskoj politici. Nadamo se da dobro poznat stav (Zapadne Srbije u Šapcu, SPS-a u Srbiji): nisam ni za vlast, ni za opoziciju, ali ću rado da se utalim i sa jednima i sa drugima – neće postati većinski u srpskoj politici! U prošlom sazivu, na sednicama su bila dva odbornika iz „Pokreta selo-grad“, bili ta konstruktivna opozicija, a već danas njihov predsednik je kod lokalnog Vučića i jedan od novozaposlenih i dobro plaćenih u javnom preduzeću. Stigla i diploma! Mogao bi uskoro i da doktorira! Časom mi od Mirka i Slavka dođemo do Birme i Salka!

Naše kolege iz „Udruženi pobeđujemo“ u lokalnom parlamentu učestvuju kao opoziciona snaga. Želimo im da svojim radom što pre dovedu do promena bar nekih odluka koje su pogubne po naše građane, ali mi u to ne verujemo. Lepo je i što njihov rad prate lokalne novine, jer našu konferenciju za štampu pred zasedanje Skupštine, nisu pratili. A o tome da postave i našu sliku, ni govora nema!

Beskompromisno ćemo se boriti do kraja za istinu o izborima. Pogrešna je odluka da otkupite auto od lopova koji vam ga je ukrao. Tako ga ostavljate u uverenju da se krađa – isplati!

Gradski odbor stranke Zajedno Šabac

Exit mobile version