Idolopoklonici Gorana Vesića

Saopštenje Pokreta “Buđenje”

Na predlog gradskog urbaniste Andrijane Žikić, napredna vlast u Šapcu je počela da kopira Gorana Vesića – ISECIMO DRVEĆE NAŠEG GRADA je novi moto u predizbornoj kampanji. U Kasarskoj ulici u Šapcu je jutros počela seča tridesetogodišnjeg drveća da bi se, kako je gradski urbanista predložila, renovirao trotoar, uradio parking i ponovo posadilo drveće. Naravno, u maniru naprednjačke vlasti, bez konsultacija sa stanovnicima ulice.

Stanovnici te ulice su apsolutno protiv seče drveća o kojem sami vode računa i održavaju ga i gaje. Ono  je po rečima vlasti obolelo. Dušan Tufegžić, član Pokreta Buđenje, a u ovom slučaju mnogo važnije- diplomirani agronom kome je struka da , rečeno prostim jezikom, razlikuje zdrave biljke od bolesnih, odgovorno tvrdi da je 90% drveća u dobroj biološkoj kondiciji.

Vladimir Terzić, takođe član Pokreta Buđenje, a stanovnik te ulice , je danas izašao da na ulici izrazi svoje protivljenje ovom biološkom i estetskom masakru, i prilikom žučne rasprave sa jednim od radnika  bio fizički napadnut od strane istog . Tome je prethodilo pitanje Dušana Tufegdzića na osnovu koje odluke Gradskog veća se vrši seča, što bi on kao gradski odbornik trebao da zna, a odgovor koji je od  istog nasilnog pripadnika Srpske Napredne Stranke je bio da ga nikada nije video na zasedanju i da on ne zna da je Tufegdzić odbornik.

Šapčani, hoćemo li dozvoliti da nas kao drveće u Kasarskoj ulici zabetoniraju neuki, nemoćni da razlikuju lepo od ružnog, i , što je mnogo važnije – zdravo od bolesnog?! Pokret Buđenje neće! Mi uzvraćamo i ne odstupamo!

Exit mobile version