„I mi smo na Drini“

U organizaciji Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom iz Beograda, pod motom „I mi smo na Drini“ održana je XIV po redu Međunarodna regata osoba sa invaliditetom. Pokrovitelj regate je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz podršku TO Ljubovija. Na regati, na ruti G. Trešnjica – „Etno selo“ Vrhpolje, učestvovalo je 65 regataša od čega 55 iz Srbije i 10 iz Tuzle (BiH), sa 8 čamaca Rafting kluba „Drinska regata“. Plovidbom je rukovodio mornarički kapetan Zoran Vojinović.

– Kada smo krenuli pre 14 godina cilj nam je bio da na Drini, reci sastavnici, omogućimo osobama sa invaliditetom boravak na veoma opasnoj i složenoj reci. Obezbedili smo adekvatne mere kako bi svi mogli da koriste reku Drinu. To je poruka i za ostale civilne strukture, za državu, da što je više moguće obezbedi pristup ustanovama, institucijama kako bi osobe sa invaliditetom bile ravnopravno uključene u društvo – kaže kapetan Drinske regate Zoran Vojinović.

– Ove godine je učestvovalo preko 60 učesnika, osoba sa i bez invaliditeta. Zahvaljujemo se i Opštini Ljubovija koja je podržala ovaj projekat, kao i svake godine, a sledeće godine će naše udruženje proslaviti 15 godina Drinske regate za osobe sa invaliditetom. Takođe, očekujemo da će biti rekordan broj učesnika, preko sto članova. Vidimo se sledeće godine na regati „I mi smo na Drini“ – rekao je Ivan Miletić, predsednik Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom.

Nakon iskrcavanja, nastavljeno je druženje uz muziku i etno trpezu u „Etno selu“ kod Nikole Kneževića.

Pripremio: B. Petrović

Exit mobile version