„I mi smo na Drini“

I pored lošeg vremena, NEMA NAZAD!

U organizaciji Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom iz Beograda, pod motom „I mi smo na Drini“, održana je XVI po redu međunarodna regata za osobe sa invaliditetom. Pokrovitelj regate je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na regati, na ruti od G. Trešnjica do “Etno sela” Vrhpolje, učestvovalo je 55 regataša od čega 45 iz Srbije i 10 iz Tuzle (BiH) sa 7 čamaca Rafting kluba „Drinska regata“. Plovidbom je rukovodio „kapetan“ Zoran Vojinović.

U ime ministarstva pokrovitelja prisutne je pozdravila Marija Ristić Markov šefica Odseka u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom.

– Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom resornog ministarstva kontinuirano pruža podršku savezima i udruženjima osoba sa invaliditetom. Podržavamo 33 saveza sa oko 500 lokalnih udruženja na teritoriji čitave Srbije. Osim toga obezbeđujemo značajna sredstva, kako bi mogli da se realizuju mnogi programi koji bi pomogli njihovom boljem životu. Jedan od takvih projekata je upravo i projekat Udruženja koje je danas domaćin i organizator ove regate kojoj zajedno prisustvujemo na zadovoljstvo svih nas. Mi ćemo se truditi i u narednom periodu što više doprinesemo ovim projektima koje podržavamo i realizujemo ih kako bismo doprineli boljem položaju naših sugrađana. Bavljenje sportsko – rekreativnim aktivnostima je izuzetno važno za njih i mi tu potrebu prepoznajemo, i stoga nam je drago što imamo čast, i što smo u prilici i mogućnosti da prosto doprinesemo da ovakve manifestacije postanu tradicionalne i da se realizuju iz godine u godinu – rekla je Marija Ristić Markov.

Nakon iskrcavanja usledilo je druženje uz muziku u „Etno selu“ Vrhpolje. Tom prilikom na prigodnoj svečanosti od strane predstavnika Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom dodeljena je Zahvalnica, Mariji Ristić Markov šefici Odseka u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom i direktorici Turističke organizacije iz Ljubovije Jeleni Tešić, za podršku u organizaciji Drinske regate za osobe sa invaliditetom “I MI SMO NA DRINI“ Vrhpolje 2022.

Pripremio: B. Petrović

Exit mobile version