Humanitarni turnir „Igrajmo za 16“ u Šapcu

U znak sećanja na zaposlene u RTS-u stradale tokom NATO bombardovanja

U Šapcu će se četvrtu godinu zaredom igrati jedan od ovih kvalifikacionih turnira u okviru Memorijalnog turnira RTS-a u malom fudbalu „Igrajmo za 16“, najavljeno je na konferenciji za novinare u petak u Sokolskom domu. Umesto dva, kao što je to bio slučaj prošle godine, turnir će trajati četiri dana, a datumi održavanja su 23. februar, kao i 1, 8. i 15. mart u hali Šabačke gimnazije. Tehnički organizator je i ovoga puta Sportski savez Šabac uz saradnju sa dopisništvom RTS-a u Šapcu, Gradom kao pokroviteljem manifestacije i sponzorima.

Šabac je jedan od deset gradova u kojima se održava manifestacija pokrenuta na inicijativu Radio- televizije Srbije, u znak sećanja na šesnaest radnika te medijske kuće, koji su poginuli na svojim radnim mestima prilikom NATO bombardovanja zgrade RTS-a, u Aberdarevoj ulici, 23. aprila 1999. godine.

Antrfile

Prikupljanje pomoći za Pavla Pantelića

Na turniru će biti organizovano prikupljanje novčanih sredstava za našeg malog sugrađanina Pavla Pantelića (2011)  (https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/770/pavle-pantelic), koji finalnog dana sportske manifetacije putuje na lečenje.

-Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu i Gradu što su nam izašli u susret i ovu manifestaciju prepoznali kao priliku da pomognu. Ostalo je još malo sredstava da prikupimo i 15. marta bi trebalo da krenemo u Ukrajinu- rekao je Pavlov otac Bojan.

 

-Prijavljena je 181 ekipa, a odigraće se više od 330 utakmica. Od pre sedam godina manifestacija je postala međunarodna, jedinstvena za Srbiju. Želimo da pošaljemo humanu, sportsku i ljudsku poruku. Posle svakog turnira imamo utisak da postajemo bolji ljudi, što nam  jeste cilj- rekao je ispred Organizacionog odbora Svetozar Stanković.

Član Gradskog veća Dragan Nikolić naveo je da je to prilika da se kroz sportsku manifestaciju pokaže poštovanje prema stradalima i skrene pažnja na tragediju koja se ne sme ponoviti.

-Grad Šabac je stao iza događaja u kome takmičarski deo igra sporednu ulogu. Simbolično, učestvuje 16 ekipa, u znak sećanja, jer ne smemo zaboraviti to što se dogodilo- istakao je Nikolić.

Predsednik Sportskog svaeza grada Šapca Veselin Vuković naglasio je da je novinarstvo izuzetno odgovorna profesija i jedan od stubova demokratije u društvu.

-Nadam se da na ovaj način i Sportski savez pomaže da se jedan bezumni akt NATO snaga ne zaboravi. Ljudi koji rade svoj posao i nemaju veze sa ratom i svim tim dešavanjima stradali su samo zato što su hteli da informišu javnost. Drago mi je da je naša manifestacija sve veća i da se širi- podvukao je Vuković.

Timovi će igrati jednu utakmicu grupne faze svake nedelje, dok će samo prvoplasirane ekipe obezbediti učešće u velikoj završnici turnira. I ovoga puta biće odigrana jedna utakmica između ekipa dama- ŽFK „Mačva“ i DOK, kao i između dve škole fudbala.

Dragana Dimitrijević

 

 

 

Exit mobile version