Horsko veče u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“

Horsko veče učenika Osnovne škole „ Jevrem Obrenovićˮ godinama je završna manifestacija Jevremovih dana.  Ove godine je održano je u četvrtak, 8. juna u fiskulturnoj sali škole pod sloganom „Osmehni se“. Sala je bila prepuna roditelja, nastavnika i učenika koji su uživali slušajući divne pesme malog i velikog hora, kao i solista. Kroz celokupni program vodili su nas Emilija Bojić, učenica 8. razreda i Dositej Davidović, učenik 6. razreda, koji su svojim šalama i duhovitim dosetkama činili nastup još zanimljivijim i lepšim.

Veče je otvorio mali hor sastavljen od učenika prvog i drugog razreda. Nakon izvođenja hora usledio je nastup talentovanih učenica prvog razreda Maše Vasić i Sofije Jančić. Maša nam je otpevala divnu, poletnu pesmu Nekim čudom, a Sofija pravu prolećnu pesmu Majska pesma.  Mali hor završio je svoje predstavljanje pesmom Škola i ljubav. Celokupno njihovo izvođenje praćeno je velikim aplauzom, osmesima, pa čak i ponekim suzama ponosnih mama i baki.

Nakon mališana nastupio je veliki hor škole koji čine učenici od  5. do 8. razreda. Oni su na svoj način predstavili iste teme: ljubav, drugarstvo, proleće, solidarnost… Započeli su nastup pesmom Gde ljubav stanuje i dobili zasluženi veliki aplauz. I veliki hor ima sjajne soliste, pa su nam se ovom prilikom predstavile Angelina Vlahović , koja je otpevala pesmu Osmehni se, i Anja Janković sa pesmom Kad proleće pesmu piše, a Mihajlo Đurković je pevao Neću se zaljubiti. Hor je završio nastup pesmom Putevi ljubavi. Svaki nastup bio je nagrađen velikim aplauzom i osmesima zadovoljne publike, tako da je naziv večeri Osmehni se, definitivno obavio svoju misiju. Idejno rešenje plakata koncerta kreirala je učenica šestog razreda Kira Stupar.

Za ovo divno veče muzike, ljubavi i prijateljstva, koje je priređeno u našem gradu, najzaslužnija  je nastavnica muzičke kulture Marica Prijović, koje je sve osmislila, organizovala i pripremila zajedno sa svojim učenicima.

S.T.

Exit mobile version