Hodam sad, kao… koronavirus (zombi)

PET – ŠEST HILJADA ZA GOSPODINA, GOSPOĐU, KAZNE

Stvari su se potpuno otrgle kontroli a na naplatu je došla sva neodgovornost i bahatost ljudi, pre svega vrhovnog božanstva, ali i njegovih saradnika koji su pokušali, i uspeli, da ozbiljnu zdravstvenu situaciju stave u službu politike i očuvanja vlasti.

Naravno, ono što se ne računa, velika odgovornost je i na lakomislenim građanima koji su se prodali za jednu ili nekoliko crvenih novčanica pa sad moraju da ćute a da bi prikrili svoj stid i sramotu nastavljaju da i dalje srljaju u propast.

A da je propast sve veća svedoče brojni primeri po Srbiji. Na desetine hiljada, a možda i stotine hiljada, građana šeta ulicama, ide na posao ili obavlja neke druge društvene aktivnosti a da su svesni (ili ne) da imaju koronavirus. Sve dok ih temperatura toliko ne savlada da ne mogu iz kuće da izađu. A i tada nemaju kome da se obrate niti da se testiraju pa predstavljaju veliku opasnost, pre svega, za svoju porodicu ali i za okolinu.

Ako se osvrnete oko sebe videćete da veliki broj vaše rodbine, prijatelja, komšija, poznanika ima neki od simptoma koronavirusa ali moraju da idu na posao, mada predstavljaju epidemiološku bombu, jer su zdravstvene ustanove toliko prebukirane da ne mogu da stignu na red za pregled i dobiju boljovanje. O testiranju da i ne pričam jer testova NEMA. Ali i koji su to testovi dobri a koji ne saznajemo isključivo preko i zbog političkih obračuna.

 

Bogojavljanje

A da naše zdravlje više nikom nije važno potvrdio je sinoć na „Bogojavljanju“ predsednik države, naše vrhovno božanstvo, lično. U njegovim očima više nema suza niti mu se na licu može videti zabrinutost za zdravlje građana već samo prezir i gađenje koje ne može da sakrije. I u pravu je. Svi oni koji su se prodali za lažna obećanja ili za jednu ili nekoliko cvrvenih novčanica nisu niti će njemu više biti vredni pažnje. Do sledećih izbora ili nekog referenduma. Ali će svi oni, kao osvedočene budale, i dalje ostati u njegovom fokusu. Jer, najdrastičnija mera za spas od koronavirusa, koju je sinoć Aleksandar Vučić najavio, je (ne)nošenje maske. U stvaru kazna od 5-6.000. Bilo da je to gospodin ili gospođa. Da se u budžet Srbije vrati malo crvenih novčanica. Da nam BDP „poraste“.

 

Studenti

I opet vešti manipulator i prevarant pronašao je nekog (kao onomad naše gastarbajtere) ko će snositi apsolutno svu krivicu za širenje koronavirusa. Studente. Zatvaranjem studentskih domova vratiće iz u sve delove Srbije a potom okriviti da su oni prenosioci zaraze. Jer se neodgovodno ponašaju! Slogan „za našu decu“ i tako više nije aktuelan. A to što će zbog toga mnogi izgubiti godinu i što će im se zakomplikovati život više nije stvar Aleksandra Vučića ni Srpske napredne stranke. Njima dobra i pametna deca i tako ne trebaju. Imaju oni svoju… „Za našu decu“…

 

Pobuna

Međutim, desilo se nešto što ni Aleksandar Vučić ni njegova „marketinška“ ekipa nisu mogli da pretpostave, studenti su se pobunili i izašli na ulice. A „ulice“ se Vučić najviše plaši. Tako je došlo do promene Vučićevog plana. U Beogradu je uvedena vanredna situacija (ma šta to značilo) bez jasnih i delotvornih mera zaštite zdravlja građana, ministar je obećao da će studenti ostaiti i, „mirna Bačka“.

A koronavirus sve više hara!

Tako nam i treba!

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version