Haos mozga

Početak maja 2023. zaledio je Srbiju. Masovno ubistvo u osnovnoj školi, zločin počinio trinaestogodišnjak. Šok je anestezirao naciju. Setih se, moja generacija je sedamdesetih gledala seriju za decu „TRINAESTOGODIŠNJACI“… ne uklapa mi se ništa… Još se nismo pribrali, a u okolini Mladenovca se desilo još jedno masovno ubistvo, ubica star 21 godinu, ništa slično se nije desilo od aprila 2013. kada je pomahnitali, ljubomorni bolesnik ubio trinaest osoba… Šta se desilo sa nama, gde se pogrešilo, ko vaspitava decu, ko i zbog čega je uništio školu, da li smo zaboravili da budemo pristojni… i još mnogo pitanja se nameće.

„Trinaestogodišnjaci“, “ Usijane glave“, „Vaga za tačno merenje“, za nešto starije je snimljen je film „Lude godine“ i da ne nabrajam. Proizilazi da je na dva TV programa bilo mnogo obrazovnog programa, jer je postojao jasan plan za društveni razvoj. Cenilo se znanje, a pri zaposlenju značajnu ulogu imala je i crvena knjižica SKJ.

Posle nesrećnih događaja, desio se i prvi protest građana i pojedinih opozicionih partija pod nazivom „STOP NASILJU“! Nisam očekivao da će se neko od vladajućih struktura pojaviti na tom protestu, mada im niko normalan ne bi zamerio da su se pojavili. Nisam ih očekivao na ovom skupu jer se nisu pojavili ni pred školom niti su se upisali u knjigu žalosti. Umesto empatije oni su omalovažili okupljanje građana. Znači li to, da ako su protiv onih koji su protiv nasilja, da su oni ZA nasilje?!

Vlast u Srbiji podržava i sprovodi nasilje na više nivoa. Ponašanje vlastodržaca u parlamentu pokazuje uličarsko, prizemno, provokativno nasilje, televizije sa nacionalnom frekfencijom i njihovi „zabavni“ programi su ispod svakog nivoa, ubice i osuđeni ratni zločinci su zvezde kulturnog programa…

Vratimo se za trenutak na počinioce stravičnih zločina. Maloletni K.K. je rođen pred dolazak SNS na vlast, gde je bilo normalno da prvi čovek države kupi fakultetsku diplomu, nesrećni mladić iz okoline Mladenovca je više od polovine života, celo svoje školovanje vaspitavan od strane svog idola Kristijana, koji se ne skida sa PINKA…

Vrhunac pomračenja je najava NAJVEĆEG SKUPA U ISTORIJI SRBIJE, koji će građane Srbije koštati preko milion i po evra…

Imamo i najavu izbora, pa predlažem da se niko ko nema lekarsko uverenje dobijeno od međunarodne lekarske komisije, ne može kandidovati ni za jednu državnu funkciju. Da bi upravljali automobilom treba dokaz od psihologa i psihijatra, a za upravljanje državom niko ne traži nikakvu potvrdu.

Zoran Rendža Gvozdenović

Exit mobile version