„Hajka na vuka“ u četvrtak u Šabačkom pozorištu

Premijera priče našeg vremena

Komad „Hajka na vuka“ po tekstu Ognjena Obradovića, u režiji Nataše Radulović, biće premijerno izveden u četvrtak u 20 sati u Šabačkom pozorištu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. „Hajka na vuka“ je priča našeg vremena i sveprisutnijeg problema nedelanja i buđenja animalnog u ljudima u situacijama egzistencijalne krize, socijalna drama koja se bavi problemom „stajanja u mestu“. Kako se suočavamo sa problemima i kako na njih reagujemo, kako loše reagujemo na svoje bližnje u trenutku kada nam egzistencija „visi o koncu“, samo su neka od pitanja koja postavlja rediteljka.

Kako je istakla Radulovićeva, za nju je velika čast poziv da radi u Šapcu na samom početku karijere. Ona je izrazila nadu da će predstava biti dobro prihvaćena od strane publike, budući da su svi angažovani na projektu nastojali da budu na visini zadatka. Prepoznat od strane kritike, Obradović je 2015. godine bio u užem izboru Sterijinog pozorja za nagradu za savremeni dramski tekst. Radulovićeva je završila Akademiju u klasi Egona Savina, a pisac i rediteljka su sarađivali sve vreme tokom procesa rada na predstavi.

-„Hajka na vuka“ je socijalna drama, ali na jedan malo neobičan način se bavi temom buđenja najdubljih kutova ljudske duše koji se skrivaju do trenutka kada nam je egzistencija ugrožena. Problem današnjice, nedelanje, stajanje u mestu, konstantno ponavljanje, dan koji se nikada ne završava i naša zarobljenost u vremenu i problemu je najveće pitanje koje smo postavljali tokom rada- objasnila je rediteljka i dodala da predstava ipak budi nadu, te da ne očekuje da će publika nakon gledanja salu napustiti sa teskobom, već sa postavljenim pitanjem: Šta uraditi kada se sve ruši i kako pronaći snagu u sebi?

Uz standardno dobar ansambl Šabačkog pozorišta, Miloša Vojnovića, Draganu Radojević, Anetu Tomašević, Ljubišu Barovića i Petra Lazića, igra i gostujuća glumica Iva Kevra, rekao je v.d. direktora Aleksandar Stanković. Kompozitor i veliko pozorišno i filmsko ime Irena Popović osvojila je nagrade za muziku za sve predstave na kojima je radila prošle godine na „Pozorišnom proleću“, a ovoga puta je radila muziku za song Ognjena Obradovića, ujedno i lajtmotiv predstave. Kostimograf je Biljana Grgur, a scenografkinje Nera Vulović i Nađa Antić.

Prema rečima v.d. direktora, u skladu sa ugledom koji uživa pred šabačkom publikom, pozorište vrlo dinamično i ambiciozno započinje 2018. godinu. Nakon komedija, monodrama i dečijih predstava, zaokružuje se projekat „Krugovi“ ciklusom savremene drame, dok će u martu biti odigran krug klasike. U aprilu, u vreme festivala „Pozorišno proleće“, očekuje se premijera novog komada, „Kakav kupleraj“, po tekstu Ežena Joneska, a u režiji Ivana Vukovića.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version