Hajka na vuka, a odstrelili četiri lisice

U subotu 11. februara Lovačko udruženje „Mileta Polić – Bata“ iz Ljubovije organizovalo je u Donjoj Orovici hajku na predatore: vukove, lisice, divlje mačke i šakale. Hajka se sprovodila na jednom lovnom reviru, deo Orovičke planine Gradine – Garevine i deo Bobije.

rhdr

U hajci na predatore, po rečima organizatora, učestvovalo je oko 100 članova LU „Mileta Polić – Bata“ i blizu 300 lovaca iz lovačkih udruženja Beograda, Novog Sada, Pančeva, Subotice, Sremske Mitrovice, Lazarevca, Valjeva, Uba, G. Milanovca, Obrenovca, Kragujevca, Šapca, Čačka, Sombora, Užica, Bajine Bašte, Osečine, Krupnja, Loznice, i drugih gradova u Srbiji. Učešće je uzelo i tri lovca iz bratske Crne Gore iz Podgorice.

Vreme je hladno, sunčano, bez magle. Za sve lovce je pripremljen doručak (8:00 časova), sendviči, sokovi i topli napici. Učesnicima hajke sa željama za bezbedan i uspešan lov, obratili su se predsednik udruženja Darko Mitrović, podpredsednik udruženja Miloje Mijailović i predsednik skupštine Dragan Predragović. Lovce je pozdravio i predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Đirković, nakon čega su lovci sa vodičima krenuli prema svojim zbornim mestima. Na kraju hajke, svim učesnicima  priređeno je druženje u restoranu „Marković konaci“, uz lovačke specijalitete. Za dobro raspoloženje postarao se  orkestar Vase Aleksića. U toku zabave organizovana je i humanitarna akcija, pomoć porodicama u borbi protiv opake bolesti za dva deteta iz Ljubovije.

Rezultat hajke: Odstreljeno su četiri lisice. Lisice su odstrelili Mile Lazić predsednik sekcije Ljubovija, mladi lovac Božo Radosavljević iz G. Orovice, lovačka sekcija D. Orovica, Saša Španović iz Čonoplje kod Sombora i četvrtu lovac iz Bečeja.

-Prošle godine odstrelio sam vučicu, a ove godine opet sam imao sreću i odstrelio sam lisicu. Ovo je drugi put da sam došao ovde u ovaj prelep kraj, savetujem svakom lovcu da dođe ovde u lov, jer je ovo jedna fantazija koju samo lovac može da sanja – rekao je Saša Španović.

Lovci koji prvi put učestvuju u lovištima Azbukovice izuzetno su prijatno iznenađeni terenom i predelima naše opštine, a dali su obećanje da će biti redovni gosti u Ljuboviji. Sve čestitke organizatoru.

DOBAR POGLED IZ AZBUKOVICE!

Pripremio: B. Petrović

Exit mobile version