Gradski stadion dobija novo ruho

Gradonačelnik Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić obišli radove na rekonstrukciji

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, sa saradnicima, obišli su danas Gradski stadion, gde su u toku pripremni radovi na rekonstrukciji atletske staze. Po završetku radova, na ovom mestu stvoriće se uslovi za treniranje na najboljoj gumiranoj podlozi, kako profesionalnim atletičarima, tako i Šapčanima koji dolaze na rekreaciju. Ovo je samo početak realizacije ideje o uređenju čitavog kompleksa koji obuhvata i stadion „Mačve“, a predloge za izgled tog dela grada moći će da daju svi sugrađani.

-Atletski klub „Šabac“ bi trebalo da preuzme upravljanje nad ovim objektom, a ja pozivam sve građane Šapca, atletičare i sve one koji vole Gradski stadion i svoj grad da se uključe i da od ponedeljka napravimo jedan ozbiljan plan kako treba da izgleda čitav ovaj kompleks koji uključuje Gradski i „Mačvin“ stadion. Od ponedeljka, JUP „Plan“ crta plan detaljne regulacije i važno nam je da građani daju svoje mišljenje i sugestije, kao bismo zaista napravili jedan objekat koji će da koristi našoj deci i svim sugrađanima i podigne kvalitet života u našem gradu- istakao je Zelenović.

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić rekao je da Gradski stadion ima veliki značaj za sugrađane, prvenstveno atletičare.

-Svedoci smo da su naši atletičari donosili velika odličja sa velikih takmičenja, a praktično nisu imali adekvatne uslove za trening. Mi ćemo im sada stvoriti te uslove i drago mi je da se neće stati na tome, već ćemo praktično preurediti ceo prostor oko stadiona. Počećemo ove godine i sa sređivanjem „Mačvinog“ stadiona, tako da će ovo biti jedan lep kompleks, gde će naši građani moći da uživaju u sportu, da se rekreiraju i da kvaliteno provode svoje slobodno vreme- naveo je Pajić.

Član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić rekao je da je ovo veliki dan za građane grada Šapca, pogotovo za one koji se bave sportom i rekracijom, a naročito za atletičare, koji će i konačno dobiti jedno profesionalno mesto za svoje treninge.

Predsednik Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković rekao je da će u ovom sportskom objektu biti uvedena pravila lepog ponašanja, budući da će to zasluživati svojim izgledom i funkcionalnošću.

Izvođač radova je firma „Maraton“ iz Mačvanske Mitrovice, a vrednost je 14,4 miliona dinara. Očekuje se da će radovi, koji uključuju zaletišta za skok u vis, skok u dalj i prostor za bacanje kugle, biti završeni za dvadesetak dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.

D.Dimitrijević

Exit mobile version