Gradska organizacija Dveri iz Šapca najoštrije osuđuje selektivno sprovođenje zakona od strane policijske uprave u Šapcu

Na zakazani skup blokade saobraćajnica, građani su došli povodom donošenja dva katastrofalna zakona,po sve građane Srbije. Prvi je Zakon o referendumu, a drugi je o eksproprijaciji (odnosno oduzimanju zemljišta u privatnoj svojini ukoliko neko proceni da je neophodno, a pod izgovorom da je od državnog interesa).

Policija je dobila naredbu da se sa ovog protesta povuče i ostavi goloruki narod na milost i nemilost naprednjačkih batinaša i huligana. Skup je bio miran i nenasilan do dolaska momaka sa drvenim palicama i čekićima. Onog momenta kada se policija povlači ostalo je još nekih petnaestak minuta do kraja blokade, ali tada na scenu stupa bager koji gazi svoje sugrađane. Za volanom bagera se nalazio Nebojša Stojićević – Jarin, zaposlen kao kordinator za puteve grada Šapca u JP „Infrastruktura“ Šabac. Niko od policijskih službenika nije hteo da vidi ovo zlo i da stane na stranu naroda, koji im i obezbeđuju platu.

Kasnije je došlo do incidenta kada su huligani drvenim motkama napali starijeg čoveka koji ih je ubeđivao da do razlaza sa blokade ima nekih desetak minuta i da treba da ispoštuju sat vremena blokade. Međutim, njima se veoma žurilo i napali su ga udarajuci ga po glavi i telu.

Dveri Šapca se pita koliko vredi nositi uniformu kad obraza nema? Da li je moguće da se hapse mirni ljudi koji su blokirali put, a ne huligani sa hladnim oružjem?

Kako se, i pored brojnih snimaka, slika i očevidaca, privode samo samosvesni građanin koji je sprečio da se bagerom gazi narod, ali ne i visoko pozicionirani članovi članovi Srpske napredne stranke niti huligani iz njihovih redova? Da li će neko od privedenih biti siguran na slobodi ili će strepeti od osvete mafije i batinaša?

GrO Dveri Šabac

Exit mobile version