„Gradonačelnik“ u ulozi nemuštog presretača

Saopštenje za javnost GO ZZS Šabac

Najčešće predizborno obećanje šabačkih naprednjaka i najglasnija pohvala nakon pokradenih izbora je dobra saradnja sa republičkom vlašću – juče smo konačno imali priliku da vidimo šta to znači.

Dobra saradnja je presretanje predsednika koji je krenuo na ručak u Dobrić i ponižavajuće moljenje za asfaltiranje puta u Maovima. Da li svako, kome treba alfalt, treba da pravi svoju zasedu i da seoski put zavisi od dobre volje predsednika? Da li će za svaki sledeći važan projekat „gradonačelnik“ da organizuje zasedu predsedniku svoje stranke?

Ako šabački naprednjaci to nazivaju dobrom saradnjom, bojimo se da Šabac pod njihovom okupacijom neće daleko dogurati.

Pozdravljamo svaki kilometar asfalta koji se uradi u šabačkom kraju, ali podsećamo da su cene naprednjačkog asfaltiranja bezobrazno visoke – cena po kvadratu asfalta košta čak 36 evra, dok je gradska vlast na čijem smo mi čelu bili plaćala 9 evra po kvadratu asfalta.

Dobra saradnja bila bi da su tražili da Republika vrati građanima Šapca 29 miliona evra koje im po zakonu duguje.

Trebalo im je devet godina i krađa na izborima da se sete Šapca. Svi putevi koji su u nadležnosti Republike su u katastrofalnom stanju jer su namerno zapostavljani da bi se kaznili građani Šapca. To znaju oni koji svakodnevno putuju za Donje Crniljevo preko Pocerskog Pričinovića, Vranjske i Zablaća. To znaju oni koji lome točkove kada krenu ka Tekerišu preko Jevremovca, Varne i Volujca.

Za šest meseci nije urađen ni jedan novi projekat, ali ne samo da nije urađen novi, lokalni naprednjaci nisu bili u stanju da upoznaju ni realizovane projekte pa tako nisu umeli da kažu predsedniku da Šabac ima centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, da je pokrivenost domaćinstava vodom 80 % a kanalizacijom 64%.

Čestitamo meštanima Maova na putu, a ostalima nauk – svako svoju zasedu da pravi, ako vođa bude dobre volje, sve je moguće.

Exit mobile version