Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio grafički centar „Nova“

nova 1Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, u okviru redovnih poseta uspešnim šabačkim firmama, juče je posetio grafički centar „Nova“ na Letnjikovcu. U novom prostoru firma se nalazi zahvaljujući firmi „Eliksir“. Kako je istakla Ružica Popović, predsednik UO fonda „Humano srce Šapca“, posredstvom koga je ustupljen prostor, „Eliksir“ je kao društveno odgovorna firma ustupila prostor na besplatno korišćenje i privela nameni, kompaniji „Đukić“, a sve u cilju zapošljavanja invalidnih i teško zapošljivih lica. „Grafički centar Đukić“ zapošljava tridesetak radnika, od čega je pet osoba sa invaliditetom, čime pokazuje socijalno odgovorno poslovanje. Bave se sito štampom, tampon štampom, ofset štampom, štampom na biorazgradivim materijalima, laserskim graviranjem, izradom suvenira, grafičkim dizajnom i izradom reklamnog materijala. Prostor je opremljen savremenim mašinama neophodnim za rad, a neke od firmi sa kojima sarađuju su, prema rečima koordinatora izrade suvenira Željane Price „Jelen“, „Lav“, „Jaffa“ i drugi. Gradonačelnik Zelenović je istakao da su firme kao što je ova pokretačka snaga našeg grada.

-Nama ni nove poslove, ni investicije, ni zaposlenja, neće doneti niko sa strane. Za to se moramo izboriti sami i upravo su braća Đukić i grafički centar „Nova“ to uradili. Oni se bore za sebe i svoje radnike. Ja sam zaista fasciniran njihovom spremnošću da u ovo teško vreme odvoje i vreme i novac i pruže priliku teže zapošljivim invalidnim licima, te da u svom sistemu od trideset zaposlenih imaju pet invalidnih lica. Svaka firma nam je važna, sve šabačke firme su snaga našeg grada i ja sam siguran da ćemo u sledeće četiri godine omogućiti da svako u Šapcu dobije priliku da radi- podvukao je Zelenović.

Dragana Marković Matić, koja je u sistemu pet stalno radno zaposlenih osoba sa invaliditetom i radi na poziciji koordinatora za ljudske resurse, istakla je da je njeno iskustvo u radu odlično.

-Tri godine sam zaposlena u ovoj firmi kao osoba sa invaliditetom. Firma se trudi da potpuno prilagodi radno mesto i sve ostale obaveze koje treba da izvršavamo učini dostupnim. Zapošljavanje osoba sa invaliditetom nam je prioritet. Imala sam sedam godina radnog iskustva pre dolaska u ovu firmu i nigde nisam naišla na pristupačnost i prihvaćenost kao ovde. Bitno je da poslodavci prepoznaju potrebe osobe sa invaliditetom i one će onda moći da pruže u radu koliko i drugi zaposleni radnici- naglasila je Marković Matić.

  1. Dimitrijević
Exit mobile version