Gradonačelnik Šapca: ,,Hemofarm“ neodvojivi deo grada

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se 27. maja 2021. godine, sa generalnim direktorom ,,Hemofarma” Ronaldom Zeligerom, direktorom šabačkog ,,Hemofarma” Goranom Novakovićem i direktorom korporativnih poslova i komunikacija Sandom Savić, sa kojima je razgovarao o prethodnim aktivnostima ove kompanije u Šapcu, kao drugom po veličini proizvodnom pogonu ,,Hemofarma” u Srbiji. Bilo je reči i o tekućim pitanjima i planovima za narednu godinu.

Gradonačelnik Aleksandar Pajić je poručio da je ,,Hemofarm” izuzetno važan ne samo za Šabac i Srbiju, već i za brojne evropske zemlje.

,,Ponosni smo što u našem gradu posluje deo jednog kompleksnog lanca kao što je ‘Hemofarm‘ i što je iskreno posvećen zdravlju ljudi. Očigledno je da su mnogo truda i rada uložili da dosegnu na tržište Evropske unije i da neprekidno prate najnovije svetske standarde. Ova fabrika je postala partner i neodvojivi deo našeg grada, a to nesumnjivo potvrđuje njenih 45 godina ozbiljnog poslovanja u Šapcu. U vreme najveće krize izazvane pandemijom kovida 19, potvrdio je svoju odgovornost i pokazao solidarnost prema svojim sugrađanima, tako što je gradu donirao dva miliona dinara”, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će učiniti sve da podignu rast investicija u gradu.

,,Radićemo na poboljšanju ambijenta za domaće i strane investitore. Učinićemo sve da se strani investitori osećaju kao kod kuće. Prijateljima u ,,Hemofarmu” želim mnogo uspeha i dobru saradnju sa Gradom Šapcem”, izjavio je gradonačelnik.

Generalni direktor ,,Hemofarma” Ronald Zeliger naglasio je da smatra Šabac drugom kućom, jer se tu nalazi njihov najveći pogon.

,,Koliko je ,,Hemofarm“ značajan za Šabac, toliko je i Šabac značajan za ,,Hemofarm“. Zaista sam srećan što sam imao priliku da dođem u ovaj grad. Ovde radi dosta vrednih ljudi i svi oni rade izvrstan posao. Imajući u vidu njihov vredan rad, imamo jedinstvenu priliku da u Šapcu ulažemo dalje i da uvedemo nove lekove koje ćemo proizvoditi. Radujem se svakoj prilici da se vratim u ovaj prelepi grad, u koji zaista vredi ulagati, zbog nas, ali i zbog svih ostalih. Impresionirani smo energijom koju je gradonačelnik pokazao predstavljajući nam svoje planove za Šabac. Želim da poručim da će uvek imati našu podršku u  svojim nastojanjima”, rekao je Zeliger.

,,Hemofarm“ je osnovan davne 1976. godine, kao deo nekada uspešne Hemijske industrije ,,Zorka“. Od 2002. godine fabrika je deo regionalnog farmaceutskog giganta sa sedištem u Vršcu. Od 2006. godine deo je jedne od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija u svetu – nemačke Štada grupe. Njeni proizvodi dosežu na tržište 38 zemalja sveta na tri kontinenta. U Šapcu trenutno ima 560 zaposlenih radnika.

www.sabac.rs

Exit mobile version