Gradonačelnik posetio Bogosavac

Gradonačelnik Šapca obišao je, u sredu, Bogosavac u kojem su završeni radovi na asfaltiranju dela Pocerske ulice u dužini od 250 metara (stari put za Maove) i nastavka ulice Prvog maja prema putu ka Lipolistu u dužini od 110 metara. Gradonačelnik je istakao da su svi ovi projekti realizovani zahvaljujući podršci Republike Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem.

,,Ovih 110 metara stanovnicima ulice Prvog maja skraćuje put ka Šapcu za 2,5 kilometra, a sa druge strane ih povezuje sa putem za Lipolist. U aprilu 2020. godine Republika Srbija finansirala je 2,4 kilometara puta ka Lipolistu. Ono što je jako značajno je da lipoliški put predstavlja najbližu asfaltnu vezu ka Šapcu stanovnicima Lipolista, Petkovice i Bele Reke. Kroz Bogosavac je urađen i nov put na deonici Šabac-Bogosavac-Dobrić-Culjković-Radovašnica u dužini od 19,2 kilometra koji je najavio i otvorio predsednik Vučić. Putevi spajaju ljude, a pokazuju i koliko je Šabac spojen sa svojom državom. Delima se dokazuje podrška Šapcu od predsednika Vučića i ministara u Vladi RS”, istakao je gradonačelnik i dodao da je u razgovoru sa meštanima Bogosavca saslušao njihove potrebe koje će Grad nastojati da ostvari u narednom periodu.

,,Obići ćemo sva mesta na teritoriji našeg grada i truditi se da pomognemo meštanima svih sela. Krupnim koracima idemo napred. Šabac će biti Grad budućnosti”, kazao je gradonačelnik.

Dr Milan Pantić, predsednik Mesne zajednice Bogosavac, zahvalio se u ime svih meštana sela Gradskoj upravi grada Šapca na čelu sa gradonačelnikom i državi koja je pomogla u realizaciji ova dva putna pravca.

,,Želeo bih da se zahvalim i za put ka Lipolistu i za veliku kapitalnu investiciju, put od Šapca do Radovašnice. Bogosavac više ne liči na ono što je bio pre dve godine. Pre dve godine nas nije bilo lako ni saslušati, a kamoli izaći u susret. Više od ovih projekata nam znači to što sada u Gradskoj upravi u Šapcu imamo ljude koji razumeju naše potrebe na terenu i koji su uvek tu za realizaciju istih”, istakao je dr Pantić. Kada je reč o planovima za naredni period, dr Pantić kaže da je u planu da urade deo ograde na školskom dvorištu, da izgrade kapelu i da će ove godine početi da izdvajaju sredstva za realizaciju projekta za vrtić.

,,Očekujemo da se to realizuje u narednom periodu jer ceo pravac Bogosavac – Dobrić – Culjković – Radovašnica nema rešeno pitanje vrtića”, dodao je Pantić.

Exit mobile version