Gradonačelnik Pajić darivao prvorođenu bebu u Šapcu u 2021. godini

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je, 1. januara 2021, porodilište Opšte bolnice u Šapcu i darivao prvorođenu bebu Mihaila vaučerom u iznosu od 20.000 dinara i poklon paketom.

,,Izuzetno sam srećan što Novu godinu počinjemo obilaskom porodilišta šabačke Opšte bolnice. Prva beba u Novoj godini rođena je u ranim jutarnjim satima. Porođaj je prošao dobro i beba je na rođenju dobila odličnu ocenu, što znači da je i prva ocena za Šabac odlična. Veliko je zadovoljstvo da majci uručim poklon vaučer i paket ispred Grada. I za ostale bebe koje su u porodilištu obezbedili smo simbolične pakete. Naš zadatak je da svakog dana brinemo o bebama”, rekao je gradonačelnik Šapca.

Pajić je istakao da se nada da će natalitet u gradu u narednom periodu rasti, pa će i izdvajanja sredstava u tu svrhu biti veća.

,,Grad Šabac na godišnjem nivou iz budžeta izdvaja ukupno 16 miliona dinara za sve rođene bebe pod uslovom da majka ima prebivalište na teritoriji Šapca. Takođe, Grad izdvaja iz budžeta 4 miliona dinara za pakete za novorođenčad. Veliko mi je zadovoljstvo što sam obišao porodilju kojoj je ovo treće dete. Ona će od države dobiti 1.483.494, tačnije 12.362 dinara na 120 mesečnih rata. Bez mladih nema ni opstanka grada, zato je svaka beba budućnost grada Šapca”, dodao je gradonačelnik.

Zbog pandemije izazvane korona virusom, u šabačkoj bolnici su tokom 2020. godine rođene 283 bebe manje nego 2019.

,,Tokom 2020. godine smo imali 977 porođaja. Ali treba imati u vidu da šabačko porodilište nije radilo 40 dana jer je šabačka bolnica bila kovid bolnica. Za tih 40 dana bilo je samo devet porođaja, samim tim ovo je zadovoljavajući broj. Nadam se da će ova godina proteći u zdravlju, sreći i sa što više novih, mladih sugrađana”, kazao je dr Borivoj Jadranović, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo.

Presrećna Sanela Karanović, majka prvorođene bebe, porodila se prirodnim putem. Mihailo je težak 3.080 grama , a dugačak 51 centimetar.

Exit mobile version