“Gradonačelniče” sram te bilo

Da li su šabačka deca manje vredna?

Uz veliku medijsku pompu, kako dolikuje “gradonačelniku”, sa sve “prikladnim” izjavama otišao je Aleksandar Pajić, prvog dana ove, 2021, godine, da obiđe prvorođenu bebu u Šapcu i pokloni joj, ni manje ni više, nego “impozantnih” 20.000 dinara.

Posebno ohrabrujuće zvučala je i njegova izjava da je za novorođenu decu u budžetu grada obezbeđeno 16 miliona dinara što, po ovako velikodušnoj “podršci” bebama, gradska vlast računa da će se u 2021. godini roditi oko 800 klinaca ili oko 200 dece manje nego u “kovid” 2020. godini. Što i nije tako nemoguće.

Međutim, mene više zabrinjava činjenica da su naša, šabačka, deca mnje “vredna” od dece, i njihovih roditelja, iz nekih dugih gradova, ali i opština, u Srbiji pa i u regionu.

Dovoljno je samo otići na internet:

-Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uručio po 300.000 dinara za prvorođene bebe u 2021. godini.

-Prva beba rođena u novosadskom porodilištu će od Grada Novog Sada dobiti 200.000 dinara, a sva deca, sa teritorije Novog Sada, koja su rođena 1. januara, dobiće poklon od po 50.000 dinara.

-Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je Maji Rajnhart, majci malog Alekseja, uručila poklon čestitku u iznosu od 100.000 dinara.

-Grad Kragujevac je za prvu rođenu bebu u 2021. godini obezbedio 100.000 dinara i poklon paket za bebu i mamu.

-Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je u ime Grada uričila pokolne srećnim majkama. Za prvog dečaka i devojčicu grad je za početak izdvojio po 100.000 dinara. 

-Predsednik opštine Zemun Dejan Matić uručio je njihovim mamama, Dragani Milić i Danici Tasen, novčanu čestitku u vrednosti od po 100.000 dinara.

-Prva beba u Prokuplju rođena 1. januara, majci na poklon 60.000 dinara.

-Predsednik opštine Negotin, uručio je poklon čestitku u iznosu od 55.065 dinara.

-Grad Kikinda je za prvu rođenu bebu u 2021. godini obezbedio 50.000 dinara.

-Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je, u ime grada, darovao zlatnik i 1.000 konvertibilnih maraka (500 evra) prvorođenoj bebi u Banjaluci…

-U Bijelom Polju prva beba rođena u u ovoj godini dobila je 500 eura.

E, sad, postavljam pitanje, kako je moguće da nova vlast u Šapcu, koja je u izbornoj kampanji imala slogan “Aleksandar Vučić – za našu decu”, i koja je nasledila pozamašan budžet a pritom, pride, dobila silne novce od samog Aleksandra Vučića bude ovako škrta upravo prema deci?

Da li nam to i šta govori?

Naravno, potpuno je jasno da će se iz gradskog budžeta prvo “namiriti” troškovi izborne kampanje a tek onda, ako šta ostane, ostali “prioriteti”.

Zato je naprednjacima najvažnije da pod kontrolom imaju medije. Kako bi u tom, medijskom, mraku mogli da “muljaju” u svoju ličnu korist.

A da je noć najtamnija pred svitanje vrlo brzo će se uveriti i građani.

DA NAM SVANE! MOŽEMO MI TO!

Ivan Kovačević

Exit mobile version