Građani treba da znaju

„Šabac protiv nasilja“ delio izvode Rezolucije Evropskog parlamenta građanima Šapca

Predstavnici koalicije „Šabac protiv nasilja“ su, prošlog utorka, u pešačkoj zoni ispred pošte, upoznali građane Šapca sa Rezolucijom o izbornoj krađi u Srbiji koju je usvojio Evropski parlament.

-Razgovarli smo sa građanima o izbornoj krađi. Čuli smo da građani ne znaju do detalja razmere krađe, ne znaju da je svako peto mesto u Beogradu kompromitovano, a svako treće u Srbiji, verovatno po manjim mestima je to i češći slučaj. To znači da su rezultati izbora takvi da se moraju poništiti svuda. Saznali smo i da građani uopšte ne znaju da je doneta Rezolucija Evropskog parlamenta i da u toj Rezoluciji piše da treba da se sprovede međunarodna istraga o izborima u Srbiji i da se traži poništavanje svih izbora na svim nivoima. Smatramo da građane treba upoznati sa detaljima Rezolucije i da pojasnimo koliko je važno da se međunarode snage uključe u ovo rešavanje problema koje, očigledno, mi sami kao građani Srbije ne možemo da rešimo na dobar način. Verujemo da će istraga da pokaže da se u Srbiji desila nezapamćena izborna krađa, sa velikim brojem ljudi koji su preseljavani na određene adrese, sa „uspavljivanjem“ živih i „oživljavanjem“ mrtvih ljudi, kazao je Nebojša Zelenović, nosilac liste „Šabac protiv nasilja“.

Zelenović smatra da mafijaški režim kontroliše medije, zbog čega više od polovine građana Srbije ne zna da su izbori pokradeni.

– Veliki broj građana nema televizije kao što je N1 ili Nova, a sa RTS o tome ne mogu da čuju ništa. Naša je dužnost da informišemo građane o tome da je Vučić sproveo najveću izbornu krađu u istoriji, čime je dodatno obrukao državu, ali i urušio temelje ustavnog poretka.

Građani treba da znaju i da tzv. Vučićevi prijatelji, kao šti su Micotakis, Sančez, Bilčik ili Mekalister, da su i njihovi poslanici glasali protiv Vučića i za ovu Rezoluciju – naveo je Zelenović i istakao je da Aleksandar Vučić ne bi imao većinu da formira vlast u Srbiji da krađe nije bilo i da bi sigurno izgubio velike gradove kao što su Beograd, Kruševac, Kraljevo ili Šabac

Plan koalicije „Srbija protiv nasilja“ je da u narednim danima razgovaraju sa što većim brojem građana, jer, kako kažu: „ne smemo i nećemo dozvoliti da najteže krivično delo koje poznaje naše zakonodavstvo prođe nekažnjeno“.

Nakon razgovora sa Šapčanima, prevedena rezolucija o izbornoj krađi delila se i u Nišu.

 

Exit mobile version