Građani opštine Ljubovija lakše do dokumenata

Ministar Đerlek u poseti Mačvanskom okrugu

Ljubovija,13. februar 2024. godine – Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Ljuboviju i sastao se sa predsednikom ove opštine Milanom Jovanovićem povodom završenog projekta uspostavljanja savremene elektronske pisarnice.

„Kao što ulažemo u poslovnu, putnu, komunalnu i socijalnu infrastrukturu, ulažemo i u digitalizaciju opština širom Srbije. Najveći benefit elektronske pisarnice je to što će omogućiti da procedure idu mnogo brže – zaposleni u lokalnoj samoupravi će obavljati posao efikasnije, a građani će imati transparentniji uvid u svoja dokumenta i status njihovih zahteva. Ministarstvo će uskoro raspisati novi Javni poziv i dalje želimo da ulažemo u razvojne projekte u Ljuboviji koja ima mnogo potencijale za razvoj naročito kada su u pitanju turizam i poljoprivreda“, izjavio je Ministar Đerlek prilikom posete opštini Ljubovija.

Elektronska pisarnica predstavlja efikasan mehanizam koji će građanima Ljubovije omogućiti da brže i lakše dobiju potrebna dokumenta, kao i da u svakom trenutku imaju uvid u status svojih podnetih zahteva bez dolaska u opštinsku upravu.

„Za jednu malu opštinu poput Ljubovije je veoma važno da zna da ima podršku Vlade, a e-pisarnica će mnogo pomoći funkcionisanju lokalne samouprave, dok će građani brže i jednostavnije rešavati predmete. Nadam se daljoj saradnji koja je u prethodnom periodu bila na visokom nivou“, rekao je predsednik Jovanović.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoje je za realizaciju ovog projekta izdvojilo 2,3 miliona dinara u cilju podrške savremenim zahtevima digitalizacije i povećanja efikasnosti i transparentnosti opštinske uprave, uz postizanje značajnih ušteda.

Za četiri opštine Mačvanskog okruga je u okviru programa za podsticanje regionalnog rasta u 2023. godini izdvojeno 12,2 miliona dinara za ukupno pet projekata.

Exit mobile version