Građani ocenjuju prvih 100 dana nove vlasti u Šapcu – Najgori đaci oteli dnevnik i zauzeli učionicu

Salko Karadarević, predsednik Inicijative „Selo – grad“

I dalje se pitam čime su Šapčani zaslužili nelegitimnu vlast, da im gradske odluke donose ljudi sa strane, jer opšte je poznato da članovi Vučićeve stranke u Šapcu nisu sposobni da održavaju sistem i  kompletno uređen grad. Najgori đaci su oteli dnevnik i zauzeli učionicu.

O 100 dana nakaradne i štetočinske vlasti mora se početi prikazom kadrova Vučićeve stranke u Šapcu: lagali su građane u kampanji da imaju kadar- oni bukvalno nemaju ništa, osim što „kvalitetne i zaslužne“ pojedince, koji su za vreme kampanje, pretili, zastrašivali i plaćali glasove, nagrađuju radnim mestima.

Najvažnija stvar koju je samozvani gradonačelnik uradio sa novcem Šapčana je renoviranje svog kabineta u kom sve sjaji i pršti od neukusa i kičeraja. Dobro je inače što ima mnogo „Dušanovih“ kadrova, posebno se ističe gradski većnik za dejstva širokog spektra. Svaka sednica Skupštine je cirkus u kom klovnovi izgledaju ozbiljno. Usvojen je završni račun, što je faktički priznanje da smo mi, prethodna vlast, časno i domaćinski vodili naš Grad.

Budžet je loše prepisan od nas, sa jasnom porukom da će ovaj grad da nazaduje. Prepisane su strategije, ali nema najvažnijih stavki, kapitalnih investicija, razvoja sela, kanalizacione i vodovodne mreže. Istovremeno, iza odluke da se odvoji ozbiljan novac za projekat sportske hale, stoje nerazumni i krajnje sumnjivi motivi.

I za kraj- Štab za vanredne situacije. Komandant štaba pod vođstvom poznatog stručnjaka i praktičara, prvog čoveka Zavoda za javno zdravlje. Rezultat: greške, nebriga, laži, ali i očekivanje da će jednog dana, sve izvesnijeg, svi odgovarati za svoja nedela. Šapčani moji, glasači, razmislite dobro ko nam vodi naš Šabac.

 

Exit mobile version