Građevinsko preduzeće „Set“ gradi fabriku „Jazaki“ u Šapcu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je građevinsko preduzeće „Set“, koje je na međunarodnom tenderu, u konkurenciji mnogih domaćih i stranih kompanija, dobilo posao da izvodi radove na izgradnji nove fabrike kompanije „Jazaki“, koja će u Šapcu do kraja 2019. godine zaposliti 1.700 ljudi. Na sastanku u upravi preduzeća, kome su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović, saradnik za privredu Violeta Šestić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem Vladimir Nedeljković i Sovranije Čonjagić, bilo je reči o daljim koracima koje je potrebno preduzeti kako bi se radovi završili u predviđenom roku.

Čestitajući direktorki preduzeća Milenci Srećković, Zelenović je istakao da je uspeh kompanije „Set“ još jedan pokazatelj da su domaće firme oslonac šabačke privrede.

-S obzirom na to da govorimo o velikoj prilici da se 1.700 ljudi zaposli u jednom novom objektu, potpuno novoj grinfild investiciji japanske kompanije, koristim priliku da čestitam kompaniji „Set“ na zaista velikom uspehu koji pokazuje da mi u Šapcu imamo čime da se ponosimo i da treba da se ponosimo našim domaćim firmama koje su stub oslonca i kičma našeg rada. Siguran sam da će kompanija „Set“ sa svojim partnerima na velikom projektu završiti posao u predviđenom roku, kako bi sledeće godine naši građani imali priliku da se zaposle, da žive bolje i da rade više-  rekao je Zelenović.

Direktorka kompanije Milenca Srećković rekla je da je tom preduzeću ukazana velika čast što je u ozbiljnoj konkurenciji sa više domaćih i stranih firmi dobilo posao.

-Trudićemo se da taj posao uradimo dobro, kvalitetno i u ugovorenim rokovima. Posebno nam je drago što ćemo raditi na tako velikom projektu i to u Šapcu, gde možemo da damo i svoj maksimum, zajedno sa svim našim i konzorcionim partneirma i podizvođačima. Verujem da ćemo opravdati ukazano poverenje i da će nam to biti jedna od referenci koja će nam pomoći u uspešnom radu i obezbediti dalje uspešne korake u građevinarstvu- navela je Srećkovićeva i dodala da su radovi na projektovanju već u toku, te da će građevinska dozvola biti gotova najkasnije početkom sledećeg meseca.

Pripremni radovi po fabrikama koje će proizvoditi materijale za ovaj projekat su počeli, kao i razgovori sa svim dobavljačima koji treba da izvrše pripreme. Od nedelje će gradilište biti ograđeno i izvršena potrebna geodetska snimanja. Dogovor oko svih priključaka za gradilište je postignut. Direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem Vladimir Nedeljković je istakao da će do kraja godine objekat biti pokriven, te da će u toku dana biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije, kako bi infrastruktura bila urađena u predviđenim rokovima.

Na radovima na objektu biće angažovano u početku 50, a kasnije i do 120 ljudi. Izvan gradilišta, posredno ili neposredno, u realizaciju projekta biće uključeno između 300 i 400 ljudi.

D.Dimitrijević

Exit mobile version