Grad, to su pre svega ljudi

Pokret “Zapadna Srbija” spreman za lokalne izbore u Šapcu

Pokret “Zapadna Srbija”, u ponedeljak, na konferenciji za novinare, predstavio je kandidate za lokalne izbore u Šapcu. Ovaj pokret na prošlim izborima osvojio je 13,5 odsto glasova i sa strankom ZzS formirali su lokalnu vlast. Odluka o izlasku na izbore doneta je još u septembru prošle godine, a ovaj put izlazi sa sloganom ”Nov tim za Šabac”. Predsednik pokreta i Gradske skupštine Nemanja Pajić istakao je da su izbori prilika za sagledavanje postignutih rezultata, da to ocene birači i građani, kao i za predstavljanje budućeg programa za Šabac.

Za gradonačelnicu predložena je Jelena Milošević, diplomirani psiholog i direktorica Centra za socijalni rad. Ona je ukazala da grad nije samo politika.

– Grad, to su pre svega ljudi. Zbog toga je važno saslušati svoje komšije i prijatelje, da živimo kao porodica, da pripremimo realne i izvodljive projekte. Potrebno je više nego ikad da odgovorne odluke donose kompetentni i stručni ljudi. Ljubav prema svome gradu je najvažniji motiv, da svima bude bolje, da saosećamo sa onima kojima je najteže. Naš odnos prema sugrađanima je osnov, da im rezultatima uzvratimo ukazano poverenje. Jedan od najvažnijih zadatka je da mladi i stručni ljudi ostanu u Špacu, u gradu svoje mladosti, i da doprinesu njegovom razvoju. Već sada Šabac je pogodno mesto za život, sa bogatom kulturnom tradicijom i brojnim sadržajima koji se nude. Ja živim sa svojom porodicom tamo gde sam odrasla, i želim da i moja deca žive u Šapcu, istakla je Jelena Milošević.

Inače Gradska skupština ima 69 odbornika, i “Zapadna Srbija” prva je politička organizacija koja je predstavila svoje kandidate. Ovaj pokret nastao je iz nekadašnjeg G-17 Plus, odnosno URS-a, kada je odbijen diktat iz centrale da učestvuje u lokalnoj vlasti sa SNS.

D.E.

Exit mobile version