Grad Šabac raspisao javni konkurs za građane za sufinansiranje mera energetske sanacije

Grad Šabac raspisao je Javni konkurs za građane za sufinansiranje mera energetske sanacije na teritoriji grada Šapca. Konkurs će trajati 21 dan, tačnije do 1. avgusta 2022. godine.

,,Za ovaj projekat ukupno je izdvojeno 10 miliona dinara. Grad je opredilo sredstva u iznosu od pet miliona, a isto toliko je izdvojilo i Ministarstvo rudarstva i energetike. Iznos subvencije za građane je 50 procenata od vrednosti radova. Naš cilj je energetska efikasnost, da ne trošimo više energije nego što je potrebno”, rekla je Ana Anđelić, načelnica Odeljenja za opštu upravu.

Mere koje su predviđene ovim konkursom su zamena i ugradnja dotrajale stolarije, nabavka i instalacija kotlova na biomasu i gas, zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, radijatora i prateće opreme, nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i nabavka i ugradnja solarnih kolektora.

,,Pravo na konkurs imaju vlasnici porodičnih kuća koji imaju prebivalište na adresi za koju konkurišu, a ako nisu vlasnici potrebna je saglasnost vlasnika. Uz prijavu građani predaju predračun izvođača radova kojeg su izabrali sa liste direktnih korisnika”, rekla je Ana Anđelić i dodala da sve detaljnije informacije, kao i preuzimanje prijavnih formulara, građani mogu preuzeti u Gradskoj upravi ili na zvaničnoj internet stranici grada Šapca.
,,Prijave se predaju putem pošte ili preko jedinstvenog šaltera Gradske uprave. Grad Šabac brine o svojim sugrađanima i kroz ove mere pomaže pri uštedi energije kao i zaštiti životne sredine. Prošle godine mere su se odlično pokazale, pa je naš grad prepoznao potrebe svojih sugrađana i ponovo opredelio velika sredstva”, dodala je Anđelić.

Exit mobile version