Grad Šabac ne duguje 15 miliona dinara MZ Majur

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović demantovao medijske navode

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović demantovao je navode u pojedinim medijima da Grad Šabac duguje 15 miliona dinara Mesnoj zajednici „Majur“ i  istakao da je Mesna zajednica Majur već potrošila blizu devet miliona dinara od poreza na imovinu zahvaljujući odluci Grada Šapca da novac od poreza na imovinu vrati mesnim zajednicama na raspolaganje.

-Pored ovih ulaganja, Grad je uradio trotoar u Tabanovačkoj ulici u vrednosti od blizu 3,5 miliona, a u narednom periodu predviđena je izgradnja trotoara u vrednosti od 1,9 miliona dinara. Na Uskrs je i u Majuru, uz još 18 mesnih zajednica, organizovano neposredno izjašnjavanje na kom su meštani odlučivali kako žele da bude potrošen novac prikupljen od poreza na imovinu. Realizacija izglasanih projekata počeće već sledećeg meseca. Takođe, JKP „Vodovod” Šabac je investirao 25 miliona za kanalizaciju u ulicama Tabanovačka, Travnice i Carice Milice, a ove godine planirano je još 15 miliona- objasnio je Zelenović i podsetio da Republika Srbija nije još uvek izmirila dugovanja prema Gradu Šapcu.

-Poznata je stvar da od kako je Vučić na vlasti, Vlada je otela od Šapca 30 miliona evra. Odlično je što su odlučili da jedan delić tog duga počnu da vraćaju, što su uradili ulicu ka Travnicama i Školsku ulicu u Majuru. Duguju 30 miliona evra, a izveli su radove u vrednosti od samo 100 hiljada evra, što pokazuje odnos koji inače Srpska napredna stranka ima prema svima loklanim samoupravama, a naročito prema Gradu Šapcu. Tragično je što su razlog za početak radova u Majuru izbori za Savet mesne zajednice koji će biti za mesec dana. To znaju svi Šapčani, ali i svi Majurci- podvukao je gradonačelnik Šapca.

On je rekao da bi Aleksandar Vučić i članovi njegove stranke trebali da počnu da rade na deonicama za koje su nadležni.

-Konkretno mislim na ulaz preko Savskog mosta u grad, gde je put u katastrofalnom stanju. Ili put za koji smo do sada nadležnom ministarstvu napisali preko deset urgencija, a povezuje najveću Industrijsku zonu sa Sremskom Mitrovicom. Ova saobraćajnica se nalazi u katastrofalnom stanju, naročito deonica pored Šećerane ka Drenovcu. Primer je i put od Jevremovca, preko Varne, prema Krupnju koji je takođe u veoma lošem stanju. Sve su to putevi u nadležnosti države, koje država ne rekonstruiše, već troši samo 100 hiljada evra na dve ulice u Majuru- smatra Zelenović i dodaje da bi autoput trebalo da bude najvažnija tema.

-Opšte je poznata istina da Vučić nije došao na vlast 2014. godine, mi bismo sada imali završen auto- put. To treba da bude najvažnija tema i za Vučića i za članove Srpske napredne stranke, ali i sve one koji nameravaju da se ozbiljno bave politikom. Mi ćemo kao grad učiniti sve što je u našoj moći da se naša lokalna samouprava razvija sa onoliko novca koliko imamo- poručio je Zelenović i pozvao građane svih mesnih zajednica da ne nasedaju na jeftino politikanstvo koje će u sledećih mesec dana najviše biti prisutno u Majuru.

D.Dimitrijević

Exit mobile version