Grad propisao još jedan formular za građane koji su došli iz inostranstva

Radnice u prodavnicama u Mačvanskom Pričinoviću dobile su posebne formulare koje svaka mušterija mora da popuni i tačno navede da li je u skorije vreme doputovala iz inostranstva. Cilj upisa je da se evidentira da li osobe koje moraju da budu u izolaciji poštuju tu proceduru. Prikupljeni podaci prosleđivaće se Policijskoj upravi, a isti postupak važi i za druge mesne zajednice, a naročito za one gde je uočen dolazak građana iz ugroženog područja.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović posetio je Mačvanski Pričinović i sa predstavnicama mesne zajednice detaljno razgovarao o ovoj proceduri.

-Grad Šabac je propisao poseban formular koji služi za evidenciju svih onih sugrađana koji su došli iz inostranstva, odnosno iz ugroženih područja, nalaze se po gradu i očigledno je da ne poštuju odluku i rešenje sanitarnog inspektora. Tih lica ima u Mačvanskom Pričinoviću, Drenovcu i drugim mesnim zajednica i to smo evidentirali preko predsednika mesnih zajednica. Ovaj formular služi da se oni evidentiraju kako bi Policijska uprava mogla da ih stavi pod pojačan nadzor u skladu sa odlukama Vlade. Obavljamo intenzivnu komunikaciju sa policijom u Šapcu i bavimo se tim licima. Od Policijske uprave imamo informaciju da je takvih lica 753, oni se evidentiraju i proveravaju. Naravno da će taj spisak biti dopunjen informacijama koje stignu iz ovih mesnih zajednica, ako utvrdimo da postoji njihova pojačana aktivnost. Moj savet i molba je da sva lica koja su stigla poštuju nalog sanitarne inspekcije i ostanu u izolaciji jer će to da koristi svima, poručio je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Exit mobile version