Grad obezbedio zaštitne vizire za ugostitelje

Vlasnici letnjih bašta oslobođeni zakupnine do kraja godine

Grad Šabac je u sklopu mera zaštite od virusa COVID- 19 obezbedio vizire za zaposlene koji su u utorak u dvorištu Gradske kuće podeljeni vlasnicima ugostiteljskih objekata. Kako bi im pružila podršku tokom perioda smanjenog obima poslovanja uslovljenog krizom, Gradska uprava je odlučila da ih oslobodi komunalnih taksi za zakup letnjih bašta tokom 2020. godine.

-Smatramo da je to pravedna odluka, imajući u vidu da ugostiteljstvo predstavlja najpogođeniju delatnost tokom epidemije. Imali su zabranu rada 40 dana i to je vid pomoći i mera koju ćemo primeniti u cilju rasterećenja njihovog poslovanja- naveo je Vasić.

Nisu svi ugostitelji u Šapcu počeli sa radom, neki su u fazi usaglašavanja sa novim načinom rada.

-Oslobađanje od plaćanja obaveza je veliki stimulans za ono što nas čeka. Svaka čast Gradskoj upravi na tome, zadovoljni smo što misle na nas. Dovijamo se nekako, radimo smanjenim kapacitetom, ali posao mora da se održi- rekao je Goran Đukić iz SUR House.

Sastanku sa predstavnicima ugostitelja prisustvovao je gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji je obećao da će sve njihove zahteve i nedoumice u vezi sa načinom rada proslediti nadležnima u Zavodu za javno zdravlje, kako bi se uz jasne smernice stručnjaka osigurala bezbednost svih koji borave u tim objektima. Prema evidenciji Agencije za privredne registre u Šapcu ima 132 kafića.

D.Dimitrijević

Exit mobile version